Orjinal Mesajı Yazan: utkufatma
Arkadaşlar siz pes 5 demosunu indirdiğinize eminsiniz değil mi? Çünkü oynanış ve fizik tamamen yenilenmiş. Oyun daha yavaşlamış oyuncuların artık gerçekten bir ağırlık merkezi var vb...
Bence demo da bile Pes4 den inanılmaz bir değişim mevcut. Ki oyun her sene ki gibi daha da iyi olacaktır...
Aynen katılıyorum sana...
Oyun ilk bakışta aynı gelebilir ama pes3'den 4'e geçiş gibi bunda da oyundaki yenilikler ancak oynadıkça görülüyor... bence bu hali ile bile pes4'den kat kat daha iyi..
Demoyu oynadıktan sonra aklıma gelen ilk şeyler:
Fizik sistemi inanilmaz gelistirilmiş.. mücadele artmış.. oyuncuların birbirlerine çarpıp dengelerini kaybetmesi ve düşmesi müthis gözüküyor bazen..
Çalım atmak artık okadar kolay değil (daha gerçekçi).. oyuncunun tekniği ön plana çıkarılmış.. yani ismini okumadan topun henry'de olduğunu anlayabiliyorsunuz hemen.. top durduruşu, top sürmesi ve hatta depar atışlarından bile tanılıyor..
Paslar, şutlar, kafa vuruşları.. animasyonlar tek kelime ile mükemmel olmuş..
Yapay zeka geliştirilmiş.. ki bazen karşımda etten kemikten biri oynuyormuş gibi geliyor..
Oyunun hızı düşürülmüş ve daha gerçekçi olmuş böylece...
Gol atmak zorlaşmış (yapay zeka ^ )
..
hoşuma gitmeyen birtek şey varsa oda gol veya pozisyon tekrarların süresini uzatmamışlar.. yani hala çok kısa geliyor bana.. ve bazende hakem hataları oluyor (ofsayt ve foul)..
------
Fifa 2006 'yı bende oynadım (demo) ama açık konuşmak gerekirse bence pes5 değil, pes4'de bile daha zevkli ve derin bir oynanabirlik var. Fifa artık kendi fikir üretmek yerine pes'den kopyalamaya geçmiş ama bunu bile becerememiş bence. Oyun kötü değil, çok kaliteli bir oyun ama Pes serisinin verdigi oynanabirliği ve futbolu asla vermiyor. Pes ile fifa'yı karşılaştırmak istemiyorum aslında.. İki oyunda farklı tip oyuncular icin. Ben futbol oynamak istiyorum o yüzden Pes diyorum. Benim görüşüm bu.