Arkadaşlar pek sert eleştiriler görüyorum fakat şunları bilmek lazım
1) Bu insanlar ticaret yapıyorlar. Bu işten para kazanmak derdindeler ve tek dertleri rekabet değil elbette öncelikle oyununu satmak fark kazanmak, değer yaratmak. Yani sadece eğlenelim aramızda değil amaç. Ne paniği? Kolay mı o kadar?
2) EA sports senelerdir aynı piyasada fakat futbol marka değeri Konaminin gerisinde bunun nedeni ambiyans müzikler arayüz değil oynanabilirlik. Son iki senede başarı kazandılar buna sevinmemeiz lazım gelişecek ve güzelleşecek fakat beni üzen oyunu zorlaştırarak bunu sağlayabileceklerini sanmaları ... Ayrıca acaba PES olmasa FIFA ne kadar gelişirdi çok merak ediyorum.
3)PES 2011'i ilk açınca nefret ettim sonra yılmadım ve şu anda alıştım hatta çok hoşuma bile gitti. Alışmak lazım adamlar yepyeni bi oyun koyuyorlar önünüze biz ise dün oynadığımızı bugün yeni ismiyle bi daha oynamak istiyoruz. Oyun iyi fakat formasyon strateji çok etkiliyor maçları uğraşmak ve ne kadar tecrübe olursa olsun uzmanlık gerektiriyor :) "herkes oynayamaz"
3)Panikle yorum yapmayın 45 dk da belli olmuyor bir oyun. Lisans felan resmi güncellemelerle transferler oturuyo sorun yok.
PES 2011 iidir ii.... hemde baya :D
bu oyunlar biz eğlenelim diye satın alınıyor onlar para kazansın diye değil.
kim hangi oyunu alıyorsa doğrusunu yanlışını bi şekilde eleştirisini yapıyor. bu eleştirileri dikkate aldıklarını sanmıyorum. konami pes 2011 i pes oyuncuları ile geliştirdi ama yıllardır yaptığı oyun hatalarına hep daha kötü hatalar ekleyerek yenilendi!! göz boyamak için de daha az gelişti.
pes 2011 ilk açtığımda ben senin gibi nefret etmedim aksine oyunun güzel kısımlarına dikkat kesildim ve helal olsun dedim. gerçekten bir futbol maçında olabilecek ayrıntılar, pozisyon gelişimi, ofsayttan gol vb. var. fakat oynadıkça şu kanaate vardım.. hata konusunda konami kendini o kadar aşmış ki, resmen işkence gibi. özellikle şu üçlü: defans, çalım ve hakem.
geriye kalanlar neyse de bu üçlü değişmediği sürece pes 2011 dünyanın en iyi ama aynı zamanda da en kötü oyunu olmaya devam edecektir.
dolayısıyla senin "PES 2011 iidir ii.... hemde baya :D" yorumuna ehh iidir ekleyip, hemde baya yı çıkartarak katılıyorum :D
tabi bu yorumu yaparken; yıl 2011, konaminin tecrübesi, rakibinin (fifa)tecrübesinden edinilmiş kazançlar, oyunseverlerin istekleri, japon zekası ve teknolojisi, yıllardır bir önceki oyundan ders çıkartılamamış olması, (lisans, atmosfer, stadyum, taraftarın bizzat kendisi vs vs) gibi faktörler var.
ayrıca herkes oynayamaz gibi terimlere katılmıyorum. bu oyunları herkes oynayabiliyor. kaldı ki oyunu oynamayı bilmese bile bir iki maç sonra zaten siz istemeseniz de yenilebiliyorsunuz. pes 2011 in bir güzel yanı da bu değil mi zaten.