Birkaç izlenimi daha aktarmak istiyorum.Uzun zamandır Fifa oynamıyordum.O yüzden yazacaklarım arasında zaten bu önceki sürümlerde vardı diyebilirsiniz.
Bir kere topla ilk buluşma özellikle havadan ara pas atarken PES'te hucum oyuncusu duraksıyordu.Bu da pozisyonu öldürüyordu.Fifa da bu küçük ama can sıkıcı detay ortadan kalkmış.Adam arkasından gelen topu defans oyuncusu dürtmezse gayet duraksamadan alıp driblinge devam ediyor takdir ettim.
Hava toplarında PES teki gibi çakılı kalmıyor.Oyuncuyu oynatabiliryorsunuz.Kambura yatabiliorsunuz.
Dribling atarken gerçekte olduğu gibi merkez kaç kuvvetinden yararlanarak dahada hızlanabiliorsunuz.Topu alınca ileriye doğru çeyrek ay çizerseniz defans yakalayamıyor.Ufak bi detay.
Karşı taraf taç kullanırken adam boşta kalan adama atıyor.Bunda ne var diyeceksiniz şöyleki.Bir kere karar verdiğinde tacı kullanan kişi, topu atacağı kişiyi tutsanız dahi kararını değiştiremeden topu size atıyordu.Şimdi duraksıyor karar değiştirip boştaki adama atmaya çalışıyor.
Gol sevinçlerini kontrol etmek gayet hoş.Ama ateşli sevinçler olmalıydı.Yerde kaymak,sus işareti gibi.Gaza getirmiyor.:=)
Tamam binlerce topçu var ama dünyaca ünlü kluplerdeki adamlar bari tam benzetin.Higuain,Pique,Di Maria bu adamlar yerine boyu posu aynı olan başka adamlar oynuyor herhalde :P(Higuain uzun saçlı ne zaman oldu olduysa yakışmamış :P )
Birde hakeme gereğinden fazla top çarpıyor.Belki 15 maçta 1 olan bişe her 2 maçta 1 oluyor.Hakem aşırı pozisyonların içinde.
Birde PESte top ortada kalınca özellikle hucum oyunucusunu arkadan hayalet bir adam tutuyor gibi yavaş yavaş topa koşuyordu.Fifada bu da olmuyor.
Tabiki bu demosu daha değişir.Ama çokta farklı olacağını sanmıyorum.