Oyunu çok beğendim. Güzel olmuş.
Oyunda top fiziği fena değil. Yalnız ortalarda pek orta gibi gitmiyor top. Şutlarda ve paslarda daha oturaklı gidiyor gibi.
İkili mücadeleler şahane olmuş. Prese basmasanız, sadece oyuncunun üzerine doğru koşsanız bile oyuncunuz, rakibi itmeye başlıyor, eğer benzer fizikli iki oyuncunun mücadelesiyse, 3-4 saniye itip kakıyorlar birbirlerini ve çok güzel görüntüler çıkıyor ortaya. Hava toplarına yükselirken olsun, faullerden sonra düşerken olsun, çıkmakta olan topu yakalamaya çalışırken olsun, oyuncu animasyonları nefis görünüyor. Kesinlikle tekdüze değiller ve her gördüğünüz animasyon oyunu daha da sevdiriyor.
Oyuncuların bireysel güçleri de oyuna gayet iyi aktarılmış. Güçsüz bir kanat bek oyuncusu varsa karşınızda, omzunuzu yaslayıp içeri dalabiliyorsunuz. Aynı şekilde bir Xavi'yle merkezden atak yapmaya çalışırken fiziği güçlü bir stoperi geçmeniz imkansıza yakın oluyor. Omzu yiyorsunuz.
Sesler... İşte benim bittiğim nokta budur. Stad atmosferine diyecek bir şey yok zaten fakat benim değinmek istediğim asıl olay spiker ve yorumcu. Oyuna o kadar hakimler ki kesinlikle karşınızda robot bir yorumcu varmış gibi olmuyor. Spiker "He blocked it." demek yerine "Puyol blocked it.", "They take the lead." demek yerine "Barcelona take the lead." diyor. Sarı kartlı oyuncuyu çıkardığınızda "Sarı kartı olan oyuncusunu riske etmek istemedi." gibisinden yorumlar yapıyor. Örneğin Lisandro Lopez'le gol attığınızda, tipik bir gol yorumu değil de; Lisandro Lopez üzerinden bir gol yorumu yapıyor. Yorumcu, ilk yarıda kırmızı kart gördüğünüzde, devre arasında hala o pozisyonla ilgili "Hakettikleri bir kırmızı kart gördüler." tarzında yorum yapabiliyor. Bunlar gibi aklıma gelmeyen daha bir sürü ses harikası mevcut oyunda. Stadyum anonslarını saymıyorum bile.
Bunların yanında oyunun olumsuz tarafları da yok değil tabi. Bana göre iki tane mevcut şu an.
Birincisi oyunun hala ve hala belli gol kalıplarından kurtulamaması. O kadar maç yaptım, ne yazık ki attığım gollerin %50'si filan rakip savunmanın orta saha çizgisinde olması, buna müteakiben savunmanın arkasına sarkan hızlı forvetimin rakip kaleye kadar durdurulamaması, rakip kaleciyle başbaşa kalmam ve topu kalecinin yanından bırakmam hasebiyle oluştu. Ne yazık ki Fifa'nın tipik gollerinden birisi bu ve bu oyunda da devam edecek gibi görünüyor.
Bir diğeri ise oyunun kolay olacak gibi görünüyor olması. Oyunu şu an Profesyonel seviyede oynuyorum ve son 2 maçım 5-0 ve 10 kişi oynadığım maçta 4-1'lik skorlarla sonuçlandı. Umarım World Class ve eğer varsa Uber seviye, profesyonele göre çok daha iyidir de biraz daha keyif alabiliriz oyundan.