Forumdaki bazı arkadaşlar bilir ki yıllardan beri her PES serisinin yenisi çıktığında uzun uzun analizler yazar, yeni oynanabilirlik hakkında tuş kombinasyonlarından tutun da, orta açma teknikleri ve defans yapmak gibi oyun hakkında her ayrıntıyı yazmışımdır. Yıl önemli değil sünnetimde ailemin aldığı Commodore 64'te Emilyn Hughes Soccer ile başladım video futbol oyunlarını oynamaya. Uzatmayayım Commodore 64 ve Amiga 500'de çıkan diğer futbol oyunları ile devam etti futbol oyunu sevdam. 1998 yılında Playstation 1'imi aldığımda Fifa 98 ile başladım. 97'de PC'de Fifa 97'yi de deneyimlemiştim. Winning Eleven'ın ilki çıktığında (Japoncaydı) bir daha Fifa'nın yüzüne bakmadım. Yalan olmasın Fifa 1999'u ara ara oynayıp sevmeye çalışmıştım:) Ama olmadı...Tam 12 Yıl Winning ve PES serisini sevdim. İlk serilerinde Japonca olmasına rağmen taktik ve diğer ayarların yerini deneme yanılma ile öğrenip ezberlemiştim. Playstation 2 devrimi ile PES'de kendimden geçmiştim. Askerde çarşı izinlerimde internet kafeye gidipi PC'ye ilk çıkan versiyonu **Winning Eleven 7 oynuyordum sabahtan akşam 5'te birliğe tekrar katılana kadar.** Bu detayları körükörüne değerlendirme yapmayacağımın samimiyetine inanmanız için yazıyorum ki bunlar benim için güzel anılar. PC'deki serinin devamı gelince Patchmaker'lık yapmak ve face/kit takip etmenin zevki de bir ayrıydı. Arkadaşlarda evlerde PES kapışmaları yapıp sabahladık. Çalıştığım iş yerlerindeki ofis bilgisayarlarına oyunu kurup (Low) da olsa bile fırsat buldukça gizliden oynadığımı bilirim. Sırf bu yüzden Gamepadsiz oynayabildiğime bile şaşırmıştım. Ya hu daha ne diyeyim, PES oynayacağız diye kız arkadaşlarımızı ekip PES turnuvaları yaptığımızı bile hatırlıyorum.
Amaaa gelin görün ki, PC'imde gayet rahat kalitelerde PES 2010'umu oynarken bir gün bir Playstation Cafe'de FİFA 2010'un PS3 versiyonunu gördüm. Ve o ay sonu sırf PS3'de FIFA 2010 oynayabilmek için PS3 konsol aldım. PC'dekinden çok farklı bir FIFA 2010 ve online maçlarda lagsız nefis saatler geçirdim. Arada bir PC'imdeki PES 2010 Master Ligi'me emek verdiğim için oynuyor ve yine seviyordum. **Ama ben odamdaki PC'imde duran PES 2010'umu, salondaki TV'ye bağlı FIFA ile aldatıyordum.**
İkisini de çok seviyordum. PES 2010 çoook eski bir sevgili iken FIFA 2010'da beni baştan çıkartan cilveli bir hatundu sanki:) Ve şimdi (üstelik PC'de) FIFA 2011'e uzun uzun bakıyorum. Ansızın durup gamepadi elimden bırakıyorum......ve şunu diyorum......FIFA 2011, galiba ben seni daha çok sevdim!..