birkaç maç oynadım ve ilk izlenimlerim şöyle;
oynanabilirlik bukez gerçekten iyi olmuş, fakat tek kötü yanı şutlar ve ortalar.
şutlar pes 2008 de çok abartılı isabetliydi. uzaktan attıgımız her şut gol oluyordu nerdeyse.
ama 2009 da da orta yolu bulamamışlar. kaleyi tam karşıdan gören noktalarda dahi uzaktan şutlar berbat..
kanatlardan yapılan ortalar yine pes 2008 deki gibi can sıkıcı. pes6 da bu olay mükemmeldi. ve kanat agırlıklı oynamak bana müthiş zevk verirdi.. kanat varyasyonlarından orta açıp gol atmak neredeyse imkansız..
bunların haricinde oynanabilige sözüm yok..
Wide kamerada birşey hemen gözüme battı.. oyuncuların kramponları..
sanki adamların ayakları yere basmıyormuş gibi. ve kramponlar çok küçük duruyor. buda göz tırmalayıcı geldi bana.. oysaki pes 2008 de wide kamerada dahi sahayla tam anlamıyla bütünleşmiş, cok hoş duruyordu.
menüler atari oyunu havasını andırıyor. tek kelime ile berbat diyebilirim. 2008 in menüleri daha güzeldi..
çimler her seride oldugu gibi yamuk yumuk.. açık çimlerle koyu çimler arasındaki hiza çizgisisi işlebvini gören ayrılma noktalarını neden düz degilde yamuk yumuk yapıyorlar hala anlayabilmiş değilim.
stadyumların modellemeleri gerçekten inanılmaz.. ama neredeyse tüm statdlarda sanki futbol oyunu degilde pekin olimpiyatları oynanıyormuş gibi tiribünler stada çok uzakta.. keşke premier lig tarzında tiribünler reklam panolarının hemen arkasında sahaya yakın olsaydı çok daha hoş olurdu..
seyirci efektleri ve stadyum ambiansı rezalet.. hep aynı tempoda united united diye yüksek soundda bagıran taraftarlar kulak tırmalayıcı..
ve son olarak maç başındaki, devre arasındaki, maç sonundaki ve gol sevinci anmiasyonları cok kısıtlı.. bunlar biraz daha artırılıp daha gerçekci yapılırsa kusursuz bir oyun ortaya cıkar diye düşünmekteyim..