Demoyu az once oynadim ve acikcasi oyunun bu kadar kotu olabilecegini hic beklemiyordum. Bence oyun oynanis olarak 2008 in de gerisinde. Top oyuncularin ayagina yapisiyor ve dikkat ederseniz oyuncu topla kosarken her adimda top durup tekrar hareket ediyor, cok ilginc. Cok uzaktan sert bir pas atsaniz bile top alan oyuncunun ayagina yapisip kaliyor, ilk kontrol diye birsey yok. Kaldi ki bu sorun bundan yillar once futbol oyunlarinda en sikayet edilen noktaydi, simdi FIFA 2000'i animsatti bu oyun bana. Topun biraz daha serbest olmasi gerekirdi. Kaleciyle karsi karsiya bir pozisyonda bile sutlar gereginden zor yapilmis ve sert sut cekmek istediginizde top balon olup ucuyor.
Optimizasyon oldukca iyi, FIFA 09 u tam kaldirmayan bilgisayarimda PES 09 daha iyi grafiklerle sorunsuz calisti.
Bu oyunun FIFA 09 un PS3 versiyonuyla yarisabilecegini bile dusunmuyorum. Bunlari bir fanboy olarak yazdigimi dusunmeyin, bundan 2 sene oncesine kadar PES in FIFA serisinden daha iyi oldugunu kabul ediyordum ama su an konsollarda FIFA cok cok daha ustun. Ayrica FIFA 09 un PC versiyonunun bile PES 09 ile yarisabilmesi mumkun, PES 09 beklenenin oldukca altinda bence.