Arkadaslar 100e yakın oyun oynadım son 5 gün içinde yaklasık 30 saatimi almıs okadar büyük bi hevesle atladım oyuna
bikere online oyuncu bulma olayı tamamiyle rezalet. search ediosunuz belli bir özelliği seçip 10-15 tane oda çıkyıo karşınıza.çıkan odalara görür görmez basmassanız girme şansınız kalmıyo çünkü baska biri girmiş oluyo ve size baska bi oyuncu girdiği için bağlanamazsınız diyo. ama gelin görün ki çıkar çıkmaz basma şansınzıda yok çünkü her odanın pingini göstermesi 3 sn fln sürüyo. yani aslında size en ii pingi vericek oyuncular 10.sıradan sonra yer alsada server sizin beraber oynamınızın imkansız oldugu çok yüksek pingli oyncuları basta gösterip onların pingini gösterene kadar diğer tüm odalar doluyo bazen 5 dk boyunca oynicak kimse bulamadıgınız olabiliyo bu olaydan dolayı.
oyun içindeki rezaletler
1-barcelona takımı buglu gibi.barcayı alanla pek oynamyıyo kimse. barcayı alıp 4-5 gol atmamak takıma hakaret.
2-kaleciler inanılmaz hatalar yapıyor. cezasahası dısından abandıgınız top kalecinin üstüne gitse bile %90 gol oluyor. bazı pozisyonlarda kaleciyi açıltmanıza rağmen top önünde dursa bile topun gidiği yere gidip orda bekliyo ozmn kadar rakip forvet yetişip gol atıyor. çoğu pozisyonda kaleciler basit topları içeri alıyor. yani her maçta pes 6da yılda bir olan kaleci hataları oluyor ve maç başı 2-3 gol kaleci hatasından oluyodur. hele 1v1 pozisyonda kaleci bazen topla kale arasını kaptmak yerine outu tutuyo hatta forvet oyuncunun topu outa atmasına izin vermeyip outa giden topu sektirip kaleye aldığını 10 kere görmüşümdür.
3-defans yapmak imkansız! örnein sağ kanattan bi adam geliyor 3v2 bir pozisyon düşünün sizin 2 defansınız daha var. o 2 defans mahalledeki futbol takımı misali arkadaki adamı tutmak yerine boş boş durabiliyolar. ve arkadaki adama pas tusuyla pası atıp gol atmanız çok çok kolay. şimdi o 2 defans neden boş duruyolar amaçları ne. bu konuda yapabiliceğiniz hiçbişey yok çünkü ayarı yapılamıyor üstelik sizde kontrol edemiyosunuz.
4-iyi bir forveryle tusubasa gibi tüm defansı geçebilirsiniz. örneğin etoyu aldınız. basın sağ kanattan hızlı kosmaya 3 tane defans omuzuna asılsa bile etodan uh uh sesler gelse bile hızında en ufak bir yavaslama olmamakla beraber topu sürerken bile çoğu defans oyuncusundan daha hızlı kosmayı becerip ağlara kadar gidebiliyo yapabiliceğiniz hiçbişey yok. belki bilgisayara karşı oynarken böyle olmuyodur ama online oynarken bu böyle ve çok can sıkıcı gerçek dışı. karşısındakide sanki milan defansı değil pendik defansı.
5- defansta yapay zeka sınıfta kalmış. adam 3v1 geliyo diyelim bu sefer. siz 1v1 o adamı almaya calıssanız bile dğer iki defans nasıl oluysa forvete doğru kosmaya baslayabiliyolar. bi bakıyosunuz 2 defans daha kademede olucakken admlar para yemiş gibi kaleyle forvet arasından çekilmişler ve yapabilicek hiçbieşyiniz yok neden çünkü teammate çağırıp defans yapma olayı nerdeyse imkansız hale gelmiş. çağırdığınız defans oyuncusu forvete paralel bir şekilde koştuğu için genelde adamın yanından geçip gidiyo sonra zınk diye durup 5 metre gerisinden yakalayama çalışıyo. tmamaiyle saçmalık tamamiyle bug.
6-ronaldhinyonun kaç kere pas atmak isteyipte topa bastığını gördünüz. çok görmediyseniz pes2008 de ronaldhinyodan henry ye rooney e bir çok oyuncu bu hatayı bir çok kez yapıyo.nitekim eğer pas la beraber verkaça basarsanız rakip forvetin kaleciyle 1v1 kalması içten bile değil. ver kaç yaptınız ama adam 4 yaşındaki bebe gibi topa vuramadı (rahatsız eden yok etrafında kimse yok!) ve topu bırakıp ileri koştuu. forvet gelip golü atıyo. tamamiyle hata ve bu şekilde çok gol oluyo. yapıcak hiçbişeyiniz yko adamın nezaman topa vurup vuramiğını kestiremiyosunuz her an olabilir..ronaldhinyo olsa bile!
7-hakemler tam bir fiyasko. verdikleri penaltı kararlarının bir çoğu doğru değil. tekrarda özellikle izliyorum ama inanılmaz hatalar yapıyolar. daha bugun oynarken arkamdaki adam cezasahasında geldi arkadan beni düşürdü panltı atıcağımı düşünürken adam serbest vurus kullandı
daha öncede cezahasında topa vurmuştum topta yanımdaki adama vurmuştu hakem foul vermişti bu nası iş anlamadım.belki lag fln olmustur diyip es geçmiştim.
8-görsel hatada çok var oyunda.örneğin sakatlanan oyuncumu ben sağa içinde ortsahadan başlayarak rakip out çizgisine kadar ayaklarını oynatmadan saniyede 1santimetre olsada çim üstünde kayarak ulaştığını gördüm. adamı değiştiricektim ama napıcak diye çok merak ettim.
9-defans oyuncuları bazen öneleri bomboş olsa bile nasıl olupta kendi kalelerine gol attığınıda anlamış değilim. ettrafı bomboş örneğin orta geldi sadece uzaklaştırma tusuna bassan bile adam ne geri koşsun nede ikili mücadele olsun yinede kendi kalesine vurabiliyo o topu. yada rakip forvet verkaç yaoptı siz anladını ve kaçan adamın önüne geçtiniz. çokta güzel ayarladınız top tam sizin ayağınıza geliyo. o da ne top içinizden geçti rakip forvet 1v1 kaldı ve gol oldu. çok olan bişey yapabilicğeiniz en fuak bişey yok.
*işte böyle arkadaslar. eğer iyi oynuyorsanız karşınızdakide iyi oynuyorsa maçta en az 6-7 gol olur.
ben bukadar bahsettim ama 5 gün içinde 1.division a yükseldim ve %70 gibi bir galibiyet yüzdem var yani kötü oynuyo eziliyoda böle şikayet ediyor diilim tam tersi %5lik dilimde flnım şuanda sıralamada ona rağmen çok ii defans yapıcam şu bu dediğim halde bazen 5tane yediğim oluyor çünkü yapıcak hiçbişey olmuyor yok yani oyun böyle pes6daki gibi şuraya adam çekiim şurayı kapatiimm bu benim hatam diicek bişeyiniz yok genelde oyunun hatasından yiyorsunuz golleri.