2006 yılının başında Jose Mourinho ile yollarını ayıran Chelsea, göreve Can Bilgin'i getirdi. Başkan Abromavic kesin şampiyonluk ve dünya çapında oyunculardan kurulu bir takım istedi ve bana güvendiğini belirtti. Bende buna karşılık ilk önce bir transfer listesi yaptım sonra da bir antreman planı hazırladım. Antremanda özellikle duran toplara önem verdim. Sonra bir kaç oyuncuyu gönderdim ve sıra transfere geldi. Çok fazla transfer yaptım çünkü bütçe çok fazlaydı. Hatta geriye 36.690.000 £ bile kaldı. 4-2-3-1 formasyonuna uygun transferler yaptım. Bunun yanında da Barcelona'da Rijkaard'ın yardımcılığını yapan Henk ten Cate'i asistan olarak aldım ve staff açısından takımı daha da güçlendirdim.
Yaptığım transferler:
-Lilian Thuram 2.5M £ (Juventus)
-Dani Alves 15M £ (Sevilla)
-Daniel Carvalho 13M £ (CSKA Moskova)
-Zac Barret 100K £ (Luton)
-Rubens Sambueza 5M £ (River Plate)
-Gareth Barry 10M £ (Aston Villla)
-Miroslav Klose 17.75M £ (Verder Bremen)
-Didier Digard 100K £ (Le Havre)
-Matthias Lepiller 100K £ (Le Havre)
-Dudu Cearense 8M £ (CSKA Moskova)
-Chidi Odiah 2.5M £ (SKA Moskova)
Bu transferlerden sonra hazırlık maçlarına çıkmaya başladım. İlk maç:
**Chelsea: 4 - Cheltenham: 0**
Goller: Daniel Carvalho, Miroslav Klose(2), Arjen Robben
Maçın Yıldızı: Yaptığı iki asist, attığı gol ve güzel oyunuyla **Arjen Robben**.
Maçın Kısa Özeti: Chelsea, 2
İkinci maç:
**Glasgow Rangers: 1 - Chelsea: 2**
Goller: Sotiris Krygiakos(Rangers) / Didier Drogba, Dani Alves(Chelsea)
Maçın Yıldızı: Rangers savunmasına zor anlar yaşatan, birçok gol pozisyonuna giren ve bu pozisyonlardan 1'ini gole çevirmeyi başaran **Didier Drogba**.
Maçın Kısa Özeti: İlk yarının 7. dakikasında Krygiakos'un kornerden attığı golle öne geçen Rangers, bu üstünlüğünü erken toparlanan ve gol pozisyonlarına giren Chelsea karşısında koruyamadı ve Chelsea 23. dakikada Drogba ile eşitliği sağladı. Bu golden 9 dakika sonra 32. dakikada Dani Alves'in uzaktan şutu ile Chelsea 2-1 lik üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıda yedeklere şans veren Chelsea yine gol pozisyonlarına girmesine rağmen skoru değiştiremedi ve karşılaşmadan 2-1 lik üstünlükle ayrıldı. Bir not: Miroslav Klose sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemedi ve Premier Lig'in 1. haftasından sonra sahalara dönebildi.
Diğer hazırlık maçlarını fazla uzatmamak için geçiyorum ancak özet olarak hiçbir hazırlık maçı kaybetmedim ve sezon öncesi umut verdim.
Premier Lig'deki ilk maçım olan Chelsea - Bolton karşılaşması öncesi takımın ilk 16'sı(Formasyon 4-2-3-1):
GK: Petr Cech.
DR: Dani Alves
DL: Gareth Bary
DC: Lilian Thuram
DC: John Terry
AMR: Arjen Robben
AML: Joe Cole
AMC: Daniel Carvalho
DMC: Frank Lampard
DMC: Dudu Cearense
FC: Dider Drogba (Miroslav Klose'nin sakatlığı nedeniyle)
Yedekler:
GK: Zac Barret
FC: Jack Watkins
DR/WBR/AMR: Chidi Odiah
AML: Rubens Sambueza
DC/MRC: Micheal Essien
**Premier Lig 1. Hafta Karşılaşması: Chelsea: 2 - Bolton: 0**
Goller: Arjen Robben, Frank Lampard(Pen)
Maçın Yıldızı: Ön liberodaki performansıyla göz dolduran ve birde penaltı golü kaydeden **Frank Lampard**.
Maçın Kısa Özeti: Karşılaşmaya hareketli başlayan Chelsea takımı ilk yarının 40. dakikasında Arjen Robben'in ceza sahasında oluşan karambol sonrası attığı uzaktan şutla 1-0 öne geçti. İlk yarıda Chelsea adına bunun dışında 2 net pozisyon bulunurken Bolton'un net pozisyonu yoktu sadece uzaktan çektikleri 2 tehlikeli şutta da Cech başarılıydı. İkinci yarıya da iyi başlayan Chelsea rakibinin gol pozisyonu bulmasına da engel oldu ve 79. dakikada Daniel Carvalho'nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Frank Lampard gole çevirdi. Bu gol Chelsea'yi 2-0 üstünlüğe taşırken aynı zamanda karşılaşmanın da sonucu oldu.
Maçların devamı gelecektir sizlerde print-screen konusunda yardımcı olursanız görüntülü olarak anlatım yapabilirim. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...