Selam arkadaşlar....
Oyunu dün aldım(24.10.2007)Oyun 2 DVD ve toplamda sıkıştırılmış hali 4.67 GB ve dosyaları açınca 5.43 GB.Zannediyorum sorunsuz olan oyun.Bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin.
Neyse oyunu kurdum oynamaya başladım; ve birkaç tane sorunla karşılaştım:
1 - 22" monitör kullanıyorum ve 1680 X 1050 çözünürlükle oyunları oynuyorum, aksi taktirde grafikler monitörde çok kötü gözüküyor. "settings.exe" de bu çözünürlük bulunmuyordu ve bugün(25.10.2007) soccercenter.net forumlarından takiple bu sorunu çözdüm.(Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar buraya tıklayarak sorunlarını giderebilirler)
2 - Bir başka sorun ise spikerle alakalı.Oyunu oynarken spikerin sesi duyulamayacak kadar az geliyordu ve oyunun içinde efektleri ve menü müzik ses seviyelerini kısarak sorunu bir nebze hallettim.Ama bu çözüm pek içime sinmedi.Neticede herbirinin sesi açıkken sorunsuz çalışmalı!.Öneriniz ve benzer sorunu başka yolla çözen arkadaşlar var mı?(Bilgi: Asus A8N-SLI Premium Anakart, Creative 7.1 Sound Blaster Audigy Value Ses kartı ve 2000 yılında aldığım analog Creative DTT2200 5.1 hoparlör seti)
3 - Diğer bir sorun ise şu arkadaşlar.Oyuna giriyorum, tüm ayarları yapıyorum(oyun zorluk seviyesi -regular,top player vs.- oyundaki top,kamera,ses,oyun kumandası, menü müzik seviyesi vs.) sorunsuz oynuyorum; ancak oyundan çıktıktan sonra tekrar girince tüm ayarlar kayboluyor.Sonra ayarları kaydetmek için ana menüdeki "SYSTEM SETTINGS" altında "SAVE SYSTEM SETTING" i gördüm ve oradan ayarları kaydettim.Sorun yine devam ediyor.Daha sonra düşündüm acaba kayıt dosyası salt okunur(read only) mi diye o da değil?Bu sorunu çözemedim.Fikirlerinizi bekliyorum
4 - Son olarak şöyle bir sorun var.Oyun oynarken pek fazla takılma yaşamıyorum sadece arada sırada ceza sahasına gelince takılıyor ancak; oyunda bir pozisyondan veya golden sonra "replay" yaparken oyun takılmaya başlıyor.Siz de de buna benzer bir sorun var mı?(Bilgi: Asus A8N-SLI Premium Anakart, MSI GeForce 7800 GTX-256MB ekran kartı, 2 GB 400Mhz Ram, Sata2 Raid HDD, Windows XP Service Pack 2)
Sorunların böyle arkadaşlar.Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.....
Herkese iyi oyunlar!....
Not:Bu konuyla "PES 2008 Genel Tartışma>>>pes2008 spiker yoq ?" altında da karşılaşmış olabilirsiniz.