Evet arkadaşlar şimdi pes2008 izlenimlerinizi buraya yazabilirsiniz.
Önce ben başlayayım:
1- Oyun biraz demoya göre yavaşlamış fakat top fiziğinde herhangibir değişiklik yok..
2- Goller biraz karambol hissi veriyor. Yada daha alışamadık
3- top oynanırken oyunda laglar oluşuyor bazen...int. de online halini düşünemiyorum
4- oyuncular topu kontrol etmekte zorlanıyorlar.
5- Oyuncular low detayda çok eskilerden oynadığım Prens of persia (alaattin) oyunundaki karakterlere benziyorlar. :) (eskilerden bu oyunu oynayanlar bana hak verecektir :D :D
6- Serbest vuruşlarda hakemin düdüğü çalması bekliyor.
7- oyunda lan yok deniyor ama sanırım O özellik online şifreyle aktif olacak. (açıkcası tam inceleyemedim)
8- Oyunun oynanabilirliği birazcık FİFA ya kaymış denebilir fakat Pes tadı da vermiyor değil.
9-Ekran kartının önemi büyük, çoğu için bu sorun olabilir. İyi bir sisteminiz yoksa oyundan alacağınız zevkte %60 düşecektir. Maalesef öyle.
10- Futbolcu editte yüzümüzü oyuncuya adapte edebiliyoruz.
11- birde oyunda güç barının yavaş dolmasından dolayı pozizyon kaybı sorunu var. Tam istediğimiz şut gücüne ulaşana kadar kaleci yeri tutmuş veya topu rakip futbolcu kesmiş olabiliyor. Ayrıca hız gerektiren gelişine vurma pozisyonlarındada bu gecigmeden dolayı top çok yavaş gidiyor. (bu sorunu ancak biraz olsun oyuna kendimizi alıştırarak minumuma indirebiliriz. En azından umudum bu yönde)
12- wide kamera seçeneğinde zoom olayı kalkmış. bunu kaldırmasalardı iyi olurdu bence
13- oyun amansız bir mücadele oyunu özellikle karşılıklı oynamalarda bu oyunumuza heyecan katacak
14- spikerin oyundaki etkinliği bir nebze olsun artmış. Sanki bana pozisyonlara göre geç tepki veriyormuş gibi geldi ama buda pc sisteminin yavaşlığından kaynaklanabilir
vs. vs
15- oyunun havası tamamen değişmiş. Farklı bir mücadele oluyor. bu mücadeleye alışana kadar oyunun bize garip gelmesi normal.
kısaca bu Konami sanki bir işe başlamış, yeterince testlerini yapamadan alel acele oyunu piyasaya sürmüş bir oyun izlenimi verdi bana. Bence oyunda çok sayıda bug var ve bu buglarda oynanışı etkiliyor.
Tamam oyunu biraz zorlaştıralım veya farklılaştıralım derken futbol oyununuda tamemen şans oyunu haline getirmeye gerek yok ( ne o öyle kaleye 1 metreden çektiğim şuta kalecinin atlaması. Hadi birkere olsun devamlıda olmaz ki)
neyse fazla morelinizide bozmak istemem (belki oynadıkça alışırız) ama benim PC bu oyunu adam gibi oynatmadığı için şimdilik PES 6 ya devam. (çünkü bu iyi bir ekran kartınız yoksa zevk alınmıyor oyundan)
Oyunu oynayan arkadaşlar oyunun full detaydaki oynanışındanda bahsederse seviniriz çünkü benim makina ancak low detaya izin verdi.
Pes severler üzülmesin oyun bu haliyle bile rakiplerine 5 basar. Sadece biraz sabır. yamalarla bu oyun muhteşem olacaktır. Şu anda oyunu sadece bir iskelet olrak düşünün. Binayı bizler tamamlayacağız ve sonuçta ortaya bir şahaser çıkacak.
Paylaşımlarınızı ve benim yorumlarıma cevaplarınızı bekliyorum.