ben de uyumayanlardanım :)
sabah saat 8 sularında download bitti, hemen kurulumu tamamlayıp oyuna girdim. eleştirilerimizi sonra tartışırız, genelde aynı şeyler zaten; oynanabilirlik bildiğimiz pes kalitesinde (demodan çok daha iyi), grafikler çok temiz, sunum yine kötü (ki bu sene fazladan moral bozucu bu durum, next gen olacak diye epey bir ümit bağlamıştık. özellik ekleyeceklerine çıkarmışlar)...
oyunla ilgili ilk etapta karşılaşılan sorunlara gelince. loading ekranında ve adboard'larda görülen "RGB" texture'ı hakkında KONAMI ile temasa geçildi. verdikleri cevaba göre, oyunun server'ları hizmete girince oyun karşıdan çeşitli grafikler indirip RGB yerine kullanacakmış. server'lar 25'inde açılıyor sanırsam. eğer bu RGB olayını görmek istemiyorsanız, ya PES'in internet bağlantısını kesin (firewall), ya da interneti tamamen kapatın. ben denemedim ancak olayı çözüyormuş...
resolution olayına gelince. başka bir konu altında yayınlanmış olabilir, görmeyenler için buraya da link vereyim:
http://rapidshare.com/files/64393690/PES_2008_Final_Widescreen_Resolution_fixes.rar
yukarıdaki dosyanın içinde (tıpkı demoda olduğu gibi) 1152x864, 1360x768, 1440x900 ve 1680x1050 çözünürlüklerini destekleyen settings.exe dosyaları mevcut. elik'e katılıyorum, oyunun tadı gerçekten geniş ekranda çıkıyor, hele samsung 206bw ya da 226bw gibi bir modele sahipseniz...