Merhaba,
Herkes bu ana kadar umarım PES 2008'i bir yerlerden indirmiş ve bilgisayarına kurmuştur.
Hasta olmama rağmen üşenmeyip saatlerce pc karşısında bekledim ve sonunda oyunu indirip oynadım.
Aşağıdaki galeri linkinde de göreceğiniz üzere İngiltere Liginde sadece Newcastle United'ın lisansı var. Malesef diğer ingiliz takımlarının lisansı oyunda bulunmuyor. Üç büyük takımımız olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş oyunda yerini almış durumda. Oyundaki İngiltere ligi hariç tüm ligler ve takımlar lisanslı. Yani isim düzeltme yamasına kısmen gerek yok.
Genel bir bilgi verdikten sonra gelelim en can alıcı noktaya. PES 2008 Full sürüm ile Demo sürüm arasında oldukça fazla fark var. Bir kere kamera açıları daha farklı ve bu açılar enlemesine genişletilerek görüş açınız artırılmış. Uzun süredir PES serilerinde acaba bunu yaparlar mı diye beklediğim bir özellikti. Lakin sahayı çok geniş olarak görüp ona göre daha rahat bir oyun planı belirleyebiliyorum oyun içinde.
Full oyun demoya göre daha yavaş geldi bana. Demo sanki biraz daha hızlıydı. Ama yavaş olmasında fayda var.
Oyunun yavaşlığına rağmen akıcılığında herhangi bir eksiklik yok. Bu yıl maçlarda çok fazla gol olacak ve sizlerde buna şahit olacaksınız.
Ekran kartım ve monitörümün desteklemesine rağmen oyunu 1680x1050 çözünürlükte oynayamadım; çünkü en fazla 1280x1024 çözünürlük için seçenek var Settings'de. Sanırım yeni çözünürlük yamalarına oldukça fazla ihtiyacımız olacak. Bu arada unutmadan, eğer monitörünüz wide ise mutlaka 1280x800 ve 16:9 ayarlarında oynayın. Aksi taktirde oyun görüntüsü hiç hoşunuza gitmeyebilir.
Artık oyunu online olarak oynarken PES 2008 içinden sesli chat yani konuşma olabilecek. Settings'e girdiğinizde böyle bir ayar göze çarpıyor. Orijinal dvd'im gelince bu olayı daha iyi kurcalayabileceğim.
Benim oyunu ilk oynayışımdan sonra aklımda kalan ve demoya göre olan temel değişiklikler bunlar. Özellikle kamera açıları bu yılın en can alıcı noktaları olabilir.
Galeri:
http://soccercenter.net/galeri/4412/PES-2008-PC-Ilk-Ekran-Goruntuleri