arkadslar söyleyeceklerim ne derece yardımcı olur bilmiyorum, ama bilginiz olsun isterim.
Ben mimari tasarım ve proje üzerine çalışıyorum. belki bazı arkadslar bilirler bu işi yaparken 3ds MAX ve vue 6 kullanıyorum.
Sonuçta güçlü kasalar sayesinde 3 boyutlu projelerden verim alabiliyoruz. Grafik agırlıklı çalıştığımızdan veri transferlerinin hızlarını ekran kartı ve ram kadar işlemcininde çok buyuk bir tolu var. Buraya kadar bunu herkes biliyor olabilir.
Ancak bu grafik transverlerinde amd ve intel arasında inanılmaz bir ucrum var. detaylı bir villa projesini amd'nin kaliteli bir işlemcisi 2 günde verirken, kaliteli bir intel işlemci bu sureyi yarım gune kadar indiriyor.
birisi oyun digeri program diyelibilrsiniz, ancak hesaplamlar ve sayısal degerlerin veri yolları hep aynı. Amd grafik hesaplamalarında çok cabuk sisip kalıyor. Bu sadece benim gorusum degil, max egitimini aldığım hocalarımda aynı dusunce icerinde. Zaten kurs aldığım yerdede, calıştığım firmadada tum bilgisayarlar intel. Benim kendi bilgisayarım önceden amd'ydi ama bu sorunu bizzat yasayınca intele gectim, tabi fiyat farkı var ama performans için deger.
ayrıca ekran kartlarındada atiyi tercih ediyoruz. Cunku nvidia resim agırlıklı veri transferi yaparken, ati video agırlıklı veri transferi yapıyor. Nvidia ve ati arasındaki band genişliklerinin farkıda bundan kaynaklanıyor.
oyun ve animasyon agırlıklı çalışanlar buyuzden atiyi tercih ediyor.
herkese iyi aksamlar dilerim.