Arda Turan, UEFA'nın internet sitesinde taraftarların kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
Haberde, "Arda, daha güçlü ve daha tecrübeli" başlığını kullanan UEFA, "Daha 23 yaşında olmasına rağmen hem takımı, hem de ülkesi için kilit isim haline geldi" diyerek, yıldız futbolcudan övgüyle bahsetti.
Çocukluğundan beri Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarların önüne çıkmayı hayal ettiğini belirten Arda, takım kaptanı olarak kupa kazanmayı istediğini söyledi.
A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink ile ilgili olarak Arda, "Gerçekten kendisinin büyük bir futbol kariyeri var, onun tecrübelerinden yararlanacağız. Milli takımımızın büyük işler başarması konusunda, Hiddink'in katkı sağlayacağını umuyorum" dedi.
UEFA Avrupa Ligi'nden elenmeleriyle ilgili yöneltilen bir soruya genç futbolcu, "Atletico Madrid karşısında iyi bir futbol sergiledik ancak yine de elendik. Bu bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Mantalite olarak Avrupa'nın önde gelen kulüpleri kadar iyi olduğumuzu düşünüyorum, ancak finansal açıdan bakıldığında, onlar bizden daha iyi durumda. Ancak artık yeni stadımız ve yeni mali projeler ile bu farkı kapatacağımıza inanıyoruz. Kişisel fikrim, biz ve onlar arasındaki finansal farkın 5 yıl içinde kapanacağı yönünde. İstanbul, futbolcular için büyük fırsatlarla dolu, dev bir kent" yanıtını verdi.
Galatasaray'ın bu sezon şampiyon olma şansını yüksek gören yıldız futbolcu, Fenerbahçe ile oynayacakları derbiyi de kazanarak mutlu sona ulaşmayı istediklerini sözlerine ekledi.
Bir taraftarın, "İstanbul'da Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmek nasıl bir duygu?" şeklindeki sorusuna Arda, "Futbol, Türk insanının hayatında önemli rol oynuyor. Aynı şekilde Fenerbahçe'ye karşı oynamak da hem stresli hem de eğlenceli ama sonuçta, bu da diğerleri gibi bir futbol maçı" yanıtını verdi.
Genç futbolcu, kendisiyle ilgili yöneltilen bir soruya ise, "Yetenekli bir oyuncu olduğumu hiç düşünmedim, ancak büyük bir futbol dehamın olduğunu ve futbol oynamayı bildiğimi düşünüyorum" cevabını verdi.
Bu arada Arda Turan, "Sizi sahada en çok zorlayan futbolcu kimdi? sorusunu da, "Tottenham'da oynayan Hırvat sağ bek oyuncusu Vedran Corluka'ydı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan ile yaptığımız maçta karşılaşmıştım" şeklinde yanıtladı.
"LİVERPOOL'DA FORMA GİYMEK İSTERDİM"
Gelecekte yurt dışında oynamak istediğini sözlerine ekleyen Arda, "Fakat bu kulübün vereceği bir karar. Her zaman dile getirdiğim gibi geleneği nedeniyle Liverpool beni etkiliyor. Avrupa'da Liverpool'u destekliyorum. Avrupa'da oynayacak olsaydım, Liverpool'da forma giymek isterdim" dedi.
"Galatasaray'ın eski yıldızlarından Hagi ve Hakan Şükür'den neler öğrendiniz?" sorusuna da genç kaptan, "Sadece Hagi ve Hakan Şükür'den değil, Arif Erdem, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Okan Buruk ve Ümit Davala gibi ustalardan da çok şey öğrendim. Tavırlarından, güçlerinden ve çalışkanlıklarından yararlandım" yanıtını verdi.
Sarı-kırmızılı futbolcu son olarak, teknik direktör Frank Rijkaard'ın, gün geçtikçe daha huzurlu ve kendine güvenen biri olması konusunda büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Rijkaard büyük bir futbol adamı ve mütevazı bir insan. Ondan hepimiz birçok şey öğreniyoruz" şeklinde konuştu.
http://www.uefa.com/news/newsid=1457472.html#arda+stronger+wiser+galatasaray