bi defa taraftarın büyük olmasından kasıt nedir? bir takımı destekleyen taraftar sayısı mıdır yoksa her maça gidip takımının yanında olan taraftar mıdır? hem takımının maçına gidip hem de kendi takımının aleyhine tezahüratta bulunan hatta taraftarı olduğu aynı takımdan başka bir insanla aynı tribünde kavga etmeyen midir?
büyük taraftardan kasıt nedir? meşale yakan taraftar mı büyüktür yoksa aynı meşaleyi kendi takımının maç yaptığı sahaya atarak bir yerleri ateşe verip sahasını kapattıran taraftar mı büyüktür?
milli maçta klüp takımına yönelik tezahürat yapmayan mıdır yoksa milli takıma biz sizden daha fazla oyuncu verdik diye övünen taraftar mıdır?
büyük taraftar maça bedava girme yollarını arayan, giremediği takdirde renkdaşını döve döve para alan veya yönetim istifa diye zorla bağırttıran taraftar mıdır? büyük taraftar ben sokakta yürürken çıkar lan o formayı diye bağırarak üstüme sallamayla gelen, kırmızı ışıkta duran belediye otobüsünün yanından geçerken içerideki bi insanın taraftar atkısı taktığını görüp o otobüsün camlarına saldıran taraftar mıdır?
benim büyük taraftardan anladığım mümkün olduğunca maçına giden, takımını destekleyen, yenilginin de bu işin içinde olduğunu bilerek rakibini tebrik eden taraftardır. ve kusura bakmayın ama ne gs ne fb ne de bjk böyle bir sıfatı haketmemektedir. yukarıda yazdıklarımı da bizzat yaşamışımdır. bugüne kadar bu ülkede iki tane taraftar grubu gördüm. gençlerbirliği ve eskişehirspor. son okuduğum yorumlara göre es es taraftarı da tarihe karışmış. istanbul takımlarının formalarını giyenlere falan saldırıyorlarmış ama yine de cefakarlık anlamında hala ismini yazmaktan çekinmem.