Orjinal Mesajı Yazan: gencguruluk
SAĞ ANALOG:
Öncelikle yazacaklarım Button Configiration da Type:1 e göre olduğunu söyleyeyim arkadaşlar.
1.İki kere üst üste sağa ya da sola hareketi normal de tuşların kombinasyonuyla da yapıldığı için tavsiye etmiyorum.Sağ analogda seri biçimde her yöne x2 yapıldığında yapılan hareketler, R1x2,Şut+Pas gibi hareketlere karşılık geliyor zaten.Yine de sizin daha pratiğinize gelir diye düşünüyorsanız antreman maçında sağ analoğun bu hareketlerinizi deneyebilirsiniz.Normal koştururken "sağa x 2, sola x 2, yukarı x 2, aşağı x 2" hareketlerini deneyin.Yalnız bu (x 2) leri hızlı yapmanız gerekiyor.Tavsiye etmememin sebebi ise Analog çok hassas olduğundan istem dışı kayabiliyor.(sağ x 2)yapayım derken ikinci hamleniz sağ çapraza falan kayıp olmadık bir hareketle topu kaybedebiliyorsunuz.Normal tuşlarla yapılabildikten sonra üzerinde çok durmaya gerek görmüyorum.
2.Sağ Analog da en sevdiğim ve etkili bulduğum hareket (Yukarı + Aşağı).Bu hamle topu kaldırmayı sağlıyor.Yani topu önünüzde havalandırmaya.Yalnız bunu koşarken yaparsanız, top,oyucunuzun bel hizasına kadar kalkar.Ben özellikle ceza sahasına yaklaşırken önümü iki kişi kapattığında yapıyorum bu hamleyi.Mümkün olduğunca yavaşlayarak (R2 ile de yavaşlaya bilirsiniz) ve yönümü iki rakip defansın arasına döndürerek yapdığımda top boy hizasına kadar yükselerek defansın arkasına düşüyor.Zaten oyuncunuz da bu esnada koşusuna devam ettiği için top takibiniz mümkün.Bu hamleyle rakip defans bir anda konturpiye de kalabiliyor.Siz ise kendinizi bir anda kaleci ile karşı karşıya buluyorsunuz.Ama Sağ Analog ile bu hamleyi serii yapmalısınız ve "tam Yukarı + tam Aşağı" olmalı.Biraz çapraz kaçarsa olmaz.
3.Kanattan geliştirdiğiniz atakla topu önünüze almış koşuyorsunuz.Derken bir defan karşıdan size geliyor. İyice yavaşlayıp yine (Yukarı + Aşağı) hamlesiyle topu havadan önünüze atıp adamı geçmeniz mümkün.
4.Etkili ve sert bir şut içinde bu hamleyi kullanabilirsiniz.Misal olarak yukarı kanattan aşağı doğru, ceza sahasına doğru düz geliyorsunuz.18 çizgisine girdiğinizde yine bu hamleyle topu havalandırabilir, ve top sekerken yavaşça şuta dokunarak (Çok havadan gitmesin diye) oldukça sert şutlar gönderebilirsiniz.Elbette defansa tostlamadan:)
5.Orta sahada da bu (Yukar + Aşağı)hamlesi oyuna estetik katabilir.Özellikle Ronaldinho gibi oyuncularla seyirciden alşık alabilirsiniz.
6.Sağ Analog'u 360 derece çevirmekden pek bahsetmeyeceğim çünkü çoğunuz biliyorsunuz bu hamleyi.Tek önerim şu olur.Ne kadar hızlıysanız bu hamleyle topu ayağınızdan açarak kaybetmeniz o kadar olağan.Ne kadar yavaşlayarak yaparsanız o kadar başarılı.Hatta ne kadar yavaşsanız, 306 derecelik turu tam tamamlayamasanız bile yine mümkün.
gençgu arkadaşım bişeyler sormak istiyorum sen genelde hangi klüp ve ülke takımlarını alıyorsun.
maçlarını profesyonel veya 6 yıldızdamı oynuyorsun..
maçlarının genelde sonuçları nasıl bitiyor.
exhibiton maçmı yoksa master veya cup,ligmi yapıyosun..
futbolcu ve teknik taktik düzenin nasıl oluyor nasıl ataklar geliştiriyorsun yani otradan kanattan vs. gibi.
bu söylediklerinin maç esnasında ne kadarını yapabiliyorsun..
şimdilik bu kadar... bunları sormamın sebebini aşağıda açıklıyorum...
ben devamlı 6 yıldızz veya profosyonelde oynuyorum makineye karşı.... tabi arakdaşıma karşı oynarken tek yıldız yani en düşük formatta oynuyoruzki aksiyonu ve oynanabilirliliği artıp zevk alalım diye...
şimdi makineye karşı veya arkadaş arasında oynarken aldığım takımlar kluplerde inter ve ülkede fransa...bu arada makieye karşı exbihition oynuyorum devamlı...
interi aldığımda kadrom şu oluyor..
toldo
zanetti samuel cordoba materazzi
stankoviç viera figo
adriano
recoba ibrahimoviç
formasyon 4-4-2 den 4-1-2-1-2
dizlişimde bu şekilde..strateji yapıyorum..
konsol ayarlarının hepsi manule oynuyorum..hepsini kendim ayarlıyorum..bu arada stad ve top seçilen menüdeki 2. sayfadan benimde rakibinde kondüsyonu kırmızı yukarı ok yapıyorum yani hepsi süper formda oluyor...
atak savunma hepsi A yapıyorum..firkikler recoba figo kornerler hepsi figo...
invidaldan hepsinin genlde savunmalarını yükseltiyorum...
devamlı atak oynayarak L2 -R1 yaparak hücüumu güçlendirip kornerlerdede içeri 2 adam daha sokarak içerde 5 kişi oluyorum ve hafif kale içine itirek kornerlerde yani tam altı pasın öüne yukarı iterek yarım doldurarak orta kesiyorum adriano viera ibrahimoviçle vurduklarım kornerlerde %80 %90 gol oluyor..savunmayı genelde kare R1 le YAPARAK PAS atılacak adamı tutarak yapıyorum 2.adam la basıyorum....
10 maçın 7-8 ni ben kazanıyorum bazende 6-0 5-1 4-1 gibi skorlarda çok oluyor..
ama anlamadığım mesela top bende pas veriyorum cezasahası önünde pas atarken rakibe fol yapmışım oluyor rakip fol atıyor topu uzaklaştırıyorum fol çalıyor..rakip beni biçiyor kart yok veya sarı kart ama ben yapınca direk kırmızı çıkarıyor..ve normal R1 x le bastığımda ne yaparsam yapayım topu rakipten alamıyorum 5 kişinin arasında elini kolunu sallayarak rakip çıkıyor elinle beni iterek dripling yapıyor ama ben bunları yapammıyorum benden hemen gelip topu alıyorlar ben fazla hareket bilmem ama güzel ve sağlam bir oyun anlayışıyla paslaşarak ceza sahasında güzel seri çalımlar atarak gol atıyorum genelde ama bu dediklerim yani makinenin ayağından topu almak ve ona çalım atmak çok zor neler yapılabilir.
Fransa Kadrom:
coupet
sagnol thuram gallas silvestre
dharosso viera ribery
wiltord
henry saha
şimdilik bu kadar bol pesli güzel günler cvp yazarsan sevinirim...teşekürler..