Song: "Liverpool'u durdurabiliriz"

Galatasaray'ın Kamerunlu yıldızı Rigobert Song, 98-2000 yılları arasında oynadığı eski takımı Liverpool'a karşı forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Liverpool'un dünyaca ünlü Anfield Road Stadı'nda defalarca forma giyen, meşhur Kop Tribünü'nün kendisine besteledikleri şarkıları söylediği tecrübeli futbolcu zorlu maç öncesi iddialı konuştu. Liverpool tribünlerinin sevgilisiyken teknik direktör Gerard Houllier ile Sidney Olimpiyatları'na katılma konusunda ters düşen ve takımdan ayrılan Song, yarın yeniden çıkacağı Anfield'in ‘büyülü' bir atmosfere sahip olduğunu fakat rakip olarak bu durumdan çekinmediğini söyledi.
‘BENİ HİÇ KORKUTMUYOR'
Kamerunlu futbolcu yarınki Şampiyonlar Ligi maçı ve cumartesi akşamı yaşanan Trabzon mağlubiyeti üzerine şunları söyledi: “Liverpool dünyanın tartışmasız en büyük 3-4 kulübünden biridir. Anfield Road Stadı da efsanevi bir atmosfere ve güce sahiptir. Liverpool forması giyerken bunları hissedersiniz. Ama rakip olarak çıkacağım bu stadın ve takımın beni korkuttuğunu, içimde şüphe uyandırdığını söyleyemem. Çünkü ben profesyonel bir futbolcuyum ve takımım için elimden geleni yaparım. Liverpool takımı, tek tek futbolcularına bakıldığında bizden daha üstün gözükebilir ama biz de gerçek bir takım ruhu ile onları evinde durdurabiliriz.
‘LİGDE KÖTÜYÜZ AMA...'
Benim bir futbol felsefem var; ulusal liglerinde kötü giden takımlar Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarında başarılı oluyorlar. Liverpool Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken ligi kaçıncı bitirdi? (5. bitirdi) Biz de bu sezon lige kötü başladık ama Bordeaux maçında çok iyi oynadık. Hem de çok kötü bir Denizli maçının üzerine... Kazanamadık ama sahaya takım ruhunu yansıttık. Boğuştuk, mücadele ettik. Pozisyon vermedik. Aynısını yapabiliriz, Liverpool'u durdurabiliriz. Fakat bunu yaparken bazı gerçekleri de sahaya yansıtmalıyız. Trabzon maçındaki gibi dağınık, aklımız bir karış havada oynayamayız. Sahada birbirimize daha çok yardım etmeliyiz.
‘HATALAR TEKRARLANMAZ'
Trabzon maçında kötü oynadığımızı öğrenmek için ertesi günkü gazeteleri okumaya gerek yoktu. Hepimiz soyunma odasına girdiğimizde neler yaptığımızı, daha doğrusu neler yapamadığımızı iyi biliyorduk. Ben de kötü bir günümdeydim. Ama Liverpool maçında böyle olamaz. Hepimiz insanız ve hatalarımızdan ders alırız. Liverpool maçında da öyle olacak diye umuyorum. Takımdaki arkadaşlarıma baktım ve bu ışığı gördüm. İstanbul'a kötü bir sonuçla dönmeyeceğiz. Trabzon maçındaki gibi dağınık oynarsak, sonucunu daha kötü olabileceğini iyi biliyoruz.
‘GEÇMİŞTEN SIYRILMALIYIZ'
G.Saray 100 yılı aşkın geçmişi olan bir camia... Hatalarından ders almayı biliyor. Biz Süper Lig'de geçen sezonu çok düşünmenin sıkıntısını çekiyoruz gibi geliyor bana... Fakat artık geçmişimizle yaşayamayız. Günümüze ve önümüze bakmalıyız. G.Saray ismini Avrupa'da daha ileriye taşımak için oynamalıyız. Bulduğumuz ismi korumak için değil, geliştirmek için burada bulunuyoruz. Yarın akşam da Liverpool maçına çıkarken sanki sıfır noktasındaymış gibi aç ve istekli olmalıyız. Maça onlardan daha çok konsantre olmalı, asla hataya imkan vermemeliyiz. Bizi ileriye geçmişimiz değil yapacaklarımız taşır.”
"Inamoto sayesinde gol yemedik"

Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncuları Tomas ve Song, son günlerde oynadığı futbolla eleştirilerin odak noktası olan takım arkadaşları Inamoto'ya destek verdiler. Hırvat futbolcu Stjepan Tomas ve Kamerunlu oyuncu Rigobert Song yarın Liverpool ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçı öncesi Japon futbolcu Junichi Inamoto'nun yokluğunun takım için büyük handikap olduğunu ifade ettiler.
"YARARI ÇOK BÜYÜK"
Sarı kırmızılı savunma oyuncuları, ligin ilk haftalarından rakip takımlara çok sayıda pozisyon verdiklerini hatırlatarak, "Inamoto'nun gelişiyle oynadığımız Bordeaux ve Beşiktaş maçlarında gol yemedik. Gol yemememizin en büyük nedeni Inamoto'dur. Inamoto oyun içinde fazla dikkat çekmiyor ama çok akıllıca işler yapıyor. Rakibin oyununu bozuyor ve biz savunma oyuncularının işini kolaylaştırıyor. Liverpool maçında aramızda olmasını isterdik. Bu maçta oynamayacak olması bizim için büyük handikap olacak" şeklinde konuştular.
Bu arada teknik direktör Eric Gerets takım Liverpool'a vardıktan sonra kadroya almadığı Okan ve Mehmet Topal'ı apar topar gece uçağıyla İngiltereye getirterek kampa dahil etmesi, yönetim kanadında eleştiri konusu oldu.
FERHAT POLEMİĞİ
Ayrıca Belçikalı teknik adamın Trabzonspor maçının ilk yarısında oyundan aldığı Ferhat'ı Liverpool maçı kadrosuna almaması da tepki çekti. Gerets'in bu tutumuyla genç oyuncuyu kazanmak yerine tamamen kaybedeceği kaydedildi.
Bu arada dün Liverpool'a gelen sarı kırmızılı takım ilk antrenmanını da Liverpool Futbol Kulübü'nün altyapı tesislerinde yapan sarı kırmızılı takım son antremanını bu akşam Anfield Stadyumu'ndayapacak. Antrenman sonrasında Teknik Direktör Erik Gerets, statta bir basın toplantısı düzenleyecek.
MUHTEMEL ONBİRLER
Galatasaray: Mondragon, Sabri, Tomas, Song, Orhan, Hasan Şaş, Ayhan, Cihan, Arda, İliç, Hakan.
Liverpool: Reina, Finnan, Agger, Aurelio, Pennant, Bellamy, Kuijt, Sissoko, Carragher, Warnock, Zenden.