-Sakatlık olayı malum: Buna katılıyorum bazen çok fazla abartı sakatlık oluyor. (Soğuk algınlığından 2-4 hafta sakatlanan insan görmedim ben)
-Oyunun kendini tutmaması: Böyle bir sıkıntım olmadı hiçbir zaman.
-Zorluk seviyesinde düşme: Bence 2006 fazla bile kolaydı. İlk senesinde Westham United ile şampiyon olanlar oldu. Bence biraz daha zorlaştırılabilir bile. Her önüne gelen takım ile şampiyon olamamamız lazım.
-Gençlerin daha iyi gelişmesi: Bu konuda da pek sorunum olmadı, oyuncunın potansiyeli yüksekse maksimum potalsiyele ilk 11 verdiğim sürece veya kiralık gönderdiğim sürece 3-4 senede ulaşabiliyorum. Bunda antreman ve koç yetenekleri etkili çok dikkat etmek lazım.
-Fiziki olarak daha iyi bir maç motoru: Maç motoru bence şuanda iyi pozisyon zenginliği kazandırıldığı takdirde zaten futbol oyunları içinde en hazır senaryosuz maç moturu.
-Oyunun hızının artması ve db yi agırlastırmamak için onemsiz oyuncuların geçmişlerinin silinmesi: Ünlü oyuncuların historyler silineceğine önemsizlerinkilerin silinmesi daha doğru olur şüphesiz.
-Medyayla cok daha fazla etkileşim: Bunun olacağını zaten biliyoruz şuan için.
-Gençlerin daha çok gelişmesi(Gerçekten diger takımlardakiler cok iyi gelişirken bende hiç gelişme yok,antrenorler 5 yıldız): Üstte de yazdım bende böyle bir sorun olmadı. Ama yine belirtiyorum oyuncunun potansiyeli düşükse ne kadar uğraşırsak uğraşalım gelişmez. Sizlere ilk sezon H. Barobasa ve F. Nimani'yi almanızı öneriyorum 4 sezon çektiğinde özellikleri 5-6 olan adam 18-19larda gezecektir.
-Transferde on sozlesme olması: Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala zatan ön sözleşme yapabiliyoruz daha önceki bir süreden ön sözleşme imzalamak abes olacaktır bence.
-Bonservis ücretlerinin dusurulmesi: Genelde dengeli ama bazı oyuncularınkileri oyun sırf transfer olmasınlar diye abartıyor. Bunun yerine bir kişilik ayarı ile oyuncunun takımdan gitmemesi sağlanabilir aslında.
-Betis,bilbao gibi abatılan takımlar olmaması(tabi bu arastırma ekipleriyle alakalı): Ibrahimovic gibi adamlarında abartılmaması lazım bence. Yer yüzünde ben 30 maçta 60 gol atabilecek bir Seria A oyuncusu olduğunu sanmıyorum.
-Taktik ekranında oyuncuların serbest pozisyonlara konması: Çok fazla detay getirir oyuna bu sistemin entegrasyonu zaman alacaktır eğer düşünülüyorsa.
-Takım ve oyuncu komutlarına yeni ozelikler eklenmesi: Pek bişey kalmadı ama bazı ufak detaylar eklenebilir.
-Daha iyi mac motoru ve farklı kamera acılarının olması: Maç motoru şüphesiz geliştiriliyordur ama oyun 2d farklı kamera açısı nasıl olacak ki?
-Daha cok transfer spekülasyonu olması: hehe orası Türkiye değil ki :)
-Oyuncunun bizden daha az para alacagı halde bizden daha kotu takımlara gitmesi gibi garip hataların duzeltilmesi(tam olarak hata denemez ama cok oluyo bu olay): İlk bakışta o takımın itibarının yüksek olması veya takım içide forma şansının yüksek olması ihtimalleri geliyor akla ama bu sistemde bu dediklerimizide daha az öneren takımlara gidiyor bazen oyuncular. Yani bence de elden geçmeli.