Orjinal Mesajı Yazan: SanLi uLaS
Sevmediğim bir diğer nokta ise Ceza'ya medya tarafından fazlaca değer verildiği.. Sago albüm çıkardıgında kaçımız görüyor ki piyasa da onu bu derece reyting alan programlarda..
Katılıyorum.
Zamanında popüler kültere ilk karşı çıkanlar arasındaydı Ceza, şimdi ise popüler kültürün bir parçası. Ona sorsan bunun adı "profesyonellik" :)
Programda olanlar yüzünden tepki gösterdim. Arkasındayım da. Lakin şöyle bir nokta var; madem geçmişte kaldı, madem konuşmak ya da tartışmak istemiyorsun, bunu canlı yayında izleyiciler karşısında da söyleyeceksin. Kendi internet sitelerinden ve şarkılarda tartışmak yerine böyle bir programda dile getirebilirler işin aslını. Sadece Ceza tarafından bakmıyorum. Sagopa'ya da böyle bir soru sorulsa, onun da gereken cevabı vermesi gerekiyor.
Türkçe Rap müziğini yıllardır takip edenler bilirler. Bu iki adam birlikte başladı bu işe. Yunus Sagopa olarak bilinmedi zamanlarda Ceza'ya şarkıları için altyapı hazırlıyordu. Hatırlayanlar bilir Dream TV'ye programa katılmışlardı. Ceza, Fuchs, Dj Mic Check (Sagopa), Kasırga vs.. Şimdi ne oldu peki ? O zaman kardeşiz, kankayız diye laf söylettirmiyorlardı birbirlerine. Şimdi ise yüzyüze gelmeyi bırak, adam gibi bir iki fikir bile söyleyemiyorlar.
Televizyon programlarını propogandalarıyla dolduruyor Ceza. Böyle de olmaya devam edecek.
Kendimi Sagopa ya da Ceza tarafıyım demiyorum. Diyemem de. Ama yaptıkları ve söyledikleriyle Sago'nun destekcisiyim.
Zamanında az gitmedim Ceza ve Sago konserlerine. Şimdi de öyle oluyor :) Fakat kendilerini değiştirdikleri için tepkiliyim. Kendine göre doğru olan şeyi savunuyorsan sonuna kadar savunacaksın. Yeri geldiğinde savunup yeri geldiğinde görmezlikten gelmeyeceksin ;)
Bu arada dün Fuchs'un son röportajını dinledim, Nefret grubuyla ilgili. En azından fanları için geri dönüp yeni Nefret albümünü çıkaracaklarını duydum. Açıkcası çok istiyorum öyle bir albüm yapmalarını. Belki de eski günlerde olduğu gibi hep bir araya gelirler :P :D
Neyse benim çenem düştü. Selametle ( Bu mesaja da cevap vermeden duramaz Mateja ;) )