Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Meteoroloji'den gelecek hava tahmin raporları çerçevesinde sömestri tatilini uzatacağız. Ancak bu uzatma bölgesel veya ülke geneli şeklinde de olabilir" dedi.
(25 Ocak 2006 Çarşamba)
İHA - Bakan Çelik, Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirilen "Yenilenen İlköğretim Programlarının Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarıyla Paylaşım Çalıştayı"na katıldı. Çelik, program sonrasında gazetecilerin, "yarıyıl tatilinin hava şartları nedeniyle uzatılıp uzatılmayacağı"na ilişkin soruları üzerine, Kurban Bayramı nedeniyle 1. sömestri tatilinin daha önce uzadığına dikkat çekerek, Meteoroloji'den alacakları raporlara göre konunun gündeme gelebileceğini kaydetti. Tatilin uzatılmasının bölgesel veya Türkiye genelinde olabileceğini belirten Çelik, Doğu'da birçok köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğunu, yarıyıl tatilinin uzamasıyla ilgili kararın en geç bu akşama kadar açıklanacağını ifade etti.
Öte yandan Bakan Çelik, öğretmenlerin dört gözle beklediği ek ders ücret artışı çalışmalarının tamamlandığını ve Meclis'e sevkedildiğini açıkladı. Çelik, gazetecilerin artış oranını sorması üzerine, "Enflasyon oranının kat ve kat üzerinde yapıldı. Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla artış oranında mutabakat sağlandı" dedi. Edinilen bilgilere göre, 3.52 YTL ders başına ek ders ücreti yeni artışla yaklaşık net olarak 5 YTL'ye çıkartılmıştı. Bakan Çelik, ek ders ücreti artışıyla ilgili olarak, "Bu soğuk havada öğretmenlerimiz ek ders ücreti artışıyla ısınacaklar" açıklamasında bulundu.
http://www.nethaber.com/?h=43712