Sitedeki çoğu arkadaşım sana Hasan Abi diyor..Bende aynı şeyi söyleyerek söze gireceğim..Mükemmel bir işçilik çıkarıp yaptığın bu seslendirmeyi çok beğenmeme karşılık bir kaç olmaması gerekenleri söylemek istiyorum..Eleştri değil öneri..
"Şarrrap gibi bir gol..Ben bu gole içerim..Çak ibocum içelim" demişsin..Bu yaptığın işi biraz tiye almakla birlikte ciddiyeti bir anda bitiren bir durum gibi olmuş..Ama şu var ilk duyduğumda gerçekten gülümsedim..Ama yani futbol gibi ciddi bir konuda ve eğer profosyonel bir iş varsa da ortada senin sesinle beraber top koşturan insanlara hakikaten bir spiker havasını maçın her anında vermen gerekirdi..Repliklerin çoğu yerinde ve şık olmakla birlikte tonlandırma ve yerine göre heyecanlandırma da biraz kısık kalmış..Özellikle "gol" diye bağırırken ki tonlama insanı daha da heyecanladıracak tonlarda ve repliklerde olmalıydı diye düşünüyorum..Aman ha tüm bunları affına sığınarak yazıyorum..Ağzına sağlık..8/10 bir iş var ortada..Ben sadece geriye kalan "2" puanını eleştiriyorum.Belki asla mümkün olamayacağı için yapmamışsındır ama "FB,"GS","BJK" ve TÜRKİYE maçları için özel seslendirmeler de olmalıydı diye düşünüyorum..E oyuncu isimleri var diyeceksin.Ama insan dahasını da istiyor affına sığınarak..Kolay değil bu kadarını bile yapmak.Yani bir yazılımıcı adayı kullanarak "if" mantığıyla eğer türkiye gol atarsa "Gol" yerine "Türkiyemizin Golu" gibi bir seslendirme yapılamazmıydı..Yapılamazdı dersen eyvallah..Sadece soruyorum..PES de maç bittiğinde ingiliz anlatımcı maç sona erdi bir daha ki sefere görüşmek üzere..Good Bye diyor..Sizin seslendirmenizde bu yok..Belki 2 çıkarsa 2 de görürüz..Sadece tavsiye..Aslında daha çok var ama bu yaptığınız işin güzelliğine haksızlık gibi olur..Yine bir yazılımcı olarak soruyorum mümkünmü diye : Türkiye ile yabancı bir takım maç yaparken karşı taraf gol attığında aynı şekilde gol diye bağırmamanın bir yolu yani "Malesef atıyorlar" gibi bi replik kullanamazmısınız..Söylemeye çalıştığım sadece pesin ses dosyaları içinde sınırlandırdığı ses dosyalarını hiçe sayıp seslendirme yapmanız değil..Zaten dediğiniz gibi bu mümkün değil..Ama türkiye gol atıldığında üzerine ekleyeceğiniz bir ses bölgesi yok mu.Yani sizin malesef yedik golu diyeceğiniz kadar küçük bir ses dosyası..Yine yok yok yok derseniz eyvallah..Ağzınıza ve emeğinize sağlık..
Ve ilginç bir anektod :
Fener-GS maçında necati ön çizgiden arka kale direğine çok şık bir gol attı..Top havada süzülüp kaleye doğru giderken sizin yorumunuz :
"Top avuta çıkıyor sevgili seyirciler..Olmaz böyle bir şey."..Sonra top gol olunca.."Ve goooooool" şeklinde biraz enterasan bir an yaşattınız bana.
Bilginize...
Tüm bunlara rağmen eksiği az fazlası fazla bir yorumculuk çıkarmışsınızdır..Kesinlikle övgüye değer..Çok sağolasın..Seve seve ve çok fazla eğlenerek oynuyorum..Umarım bir update eki çıkarırsın..Direk yükleriz yani..Saygılar ve sevgiler.....