**Bakın arkadaşlar, şimdi eğri oturalım, ama doğru konuşalım. Yiğidi vuralım, ama hakkını yemeyelim. Ve rica ediyorum, bir Pes'ci olarak değil, tarafsız bir oyuncu olarak Fifa06'yı oynamadıysak, gereksiz ve gerçek dışı yorumlarda bulunmayalım. Çünkü okuyacaklarınız, gerçeğin ta kendisidir.**
Ben Fifa 2005'i çok oynadım, ama Pes 4 ile karşılaştırmazdım bile. Çünkü bana göre Fifa 2005, Pes 4'ün yanında oyun bile değildi. Bu nedenle ben sürekli Pes oynarım. Fakat her sene de, Fifa serilerini alır arşivime koyarım, ve oynarımda. Ama bu sene, özellikle geçtiğimiz sezonki Fifa-Pes tartışmalarından sonra, özellikle Fifa06 demoyu çıkar çıkmaz indirdim. Çünkü biliyordum ki; geçtiğimiz sezon Konami'den çok büyük darbeler yiyen EA Sports, be sene devasa yenilikler yapacaktı. Bundan emindim. Ve demoyu oynadığımda gerçekten de bu yenilikleri yaptığını gördüm. Öyle ki, Pes ile tanıştığımdan beri bir türlü zevk alamadığım Fifa, bana bu kısıtlanmış demosuyla bile muntazam bir zevk sundu.
Pes'te gördüğümüz bir çok özellik artık Fifa06'da da var. Boynuz kulağı geçti derler ya. İşte aynen öyle. Bu sene Fifa'da, Pes'ten alıntılar öyle bir harmanlanmış ki; anlatmakta zorlanıyorum. Ve bu özellikler, birçok lisanslı takım ve futbolcularla beraber, EA-Fifa grafiğiyle birleşince; ortaya Pes 4 'ü çok gerilerde bırakan muntazam bir futbol resitali çıkmış. Evet, açık açık söylüyorum, Fifa06 bana göre şu anki en iyi Futbol oyunudur.
Ben bir Pes hayranı olarak bu duruma gerçekten çok üzülüyorum ama, futbol oyunları hastası biri olarakta bir o kadar seviniyorum. Neden peki derseniz, çünkü aradaki bu rekabet sayesinde çok daha keyifli, gerçekçi ve mükemmel futbol oyunları oynayabileceğiz de ondan.
Umudum odur ki; Konami Pro Evolution Soccer serisinin 5.'sinde çok daha güzel yenilikler, ince düşünülmüş ve kendi tutkunlarını Fifa'ya kaptırmayacak özellikler eklese de biz de Fifa'cılar da rahat etsek, ve hatta hep beraber her iki oyunu da doyasıya oynasak. :)
Fakat büyük bir endişemde yok değil ki; Konami, "Nasıl olsa keklikler çantada...!" hesabına giderde, bi karlı saha, 2 lisans, 3 tanede yeni hareketle bu sene de malı götürürüz der ve EA'nın yıllardır yaptığını bize yaparsa, işte o zaman Pes'e Pes diyeceğim.
Ama Konami'ye güveniyorum. EA bunu yaptıysa, Konami kimbilir ne yapacak diyorum ve bu endişemi dağıtmaya çalışıyorum Pessever dostlarım. Umarım Konami güvenimi boşuna çıkarmaz ve;
"İşte Futbol bu, işte oyun bu, hatta, hatta oyun değil, futbolun ta kendisi bu...!" diyebileceğimiz bir Pes5 i bizlere armağan eder.
Bu konuda, sizlerinde samimi yorumlarınızı bekliyorum.