Vaduz teknik direktörü Gren, Beşiktaşın gücüne saygı duyuyoruz, ama onları eleyeceğimize de inanıyoruz. Kimse bizi küçük görmesin dedi.
Vaduz teknik direktörü Gren, Beşiktaşın gücüne saygı duyuyoruz, ama onları eleyeceğimize de inanıyoruz. Kimse bizi küçük görmesin dedi .
Vaduz Teknik Direktörü Mats Gren, yaptığımız tüm röportajlarla bizzat ilgilendi, Türk seyircisinin kendi takımını daha iyi tanıması için büyük çaba sarfetti. Beşiktaş formasını tuttuğu an bir hayli heyecanlanan Gren, İstanbula avantajlı bir skorla dönmek için evlerinde iyi bir sonuç almaları gerektiğinin altını çizdi, Bu formayı eleyeceğiz dedi. Beşiktaşın gücünü bildiklerini ve rakiplerine saygı duyduklarını ifade eden Gren, futbolda sürprizlere inanmadığını, ancak karşılıklı onbir futbolcunun mücadelesinden kendilerinin galip ayrılacağına inandığını belirtti.
Söz Grende...
İlk maçı evimizde oynamamız, aslında bizim için bir avantaj... Çünkü burada 1-0 kazansak bile, İstanbula daha büyük güvenle gideceğiz. Üstelik benim takımım, deplasmanda çok daha iyidir. Evet, Beşiktaşın gücünün gerçekten de farkındayız. Fakat biz de onlar gibi UEFAda mücadele etmeye hak kazanmış bir ekibiz. Bu nedenle kimse bizi küçük görmesin. Şans terazisinin kimin için daha ağır basacağını ilk maçta hep birlikte göreceğiz.
Zafer sürpriz olmaz...
Şundan eminim; herkes, bizim Beşiktaşı elememizin sürpriz olacağını düşünüyor. Benim bu konudaki düşüncelerim ise çok daha farklı. Sonuçta sahaya iki takım ve 22 futbolcu çıkacak. Biz de rakibimiz gibi 11 futbolcuyla mücadele edeceğiz. Biz de tıpkı Beşiktaşlılar gibi UEFAda bir üst tura çıkmak istiyoruz. Mücadelemizi yapacağız ve gülen taraf biz olursak kimse şaşırmasın. Çünkü bu hedef peşinde koşacağız.
Ligimizde lideriz
İsviçre İkinci Liginde lider durumdayız. Bu da küçümsenecek bir durum değil. Ve iddia ediyorum ki, önümüzdeki sezon Birinci Ligde mücadele edeceğiz. Beşiktaş, işte bu hedef peşinde büyük bir inanç taşıyan bir takımla karşılaşacak. Beşiktaş, sadece Vaduz ile de karşılaşmayacak. Kadromdaki oyuncuların büyük çoğunluğu, aynı zamanda Liechtenstein Milli Takımının da oyuncusu... Bu açıdan bakılırsa, Beşiktaş ile Liechtenstein Milli Takımı mücadelesi olacak da diyebiliriz.
Önlemlerim hazır
Futbolculuğum dönemimde Galatasaray ile karşılaşmıştım. Şimdi teknik direktör olarak İstanbula bir kez daha geliyorum. Türk Futbolunu yakından tanıyorum. Bir kaza yaşamamak için tüm önlemleri alıyorum. Oyuncularımla yaptığım her toplantıda, Beşiktaşın ilk eleme turunda elediğimiz Moldova takımına hiç benzemediğini ifade ediyorum. Onların motive etmek için ne gerekiyorsa, eksiksiz yerine getiriyorum.
11 fedaim var...
Maçlar masada değil, sahada kazanılır. Biz bu prensiple Beşiktaş karşısına çıkacağız. Beşiktaşı elersek yolumuz açık ve eminim ki, bunu başarırsak tüm Avrupa bizden bahsedecek. Futbolcularım işte bu bilinçle sahaya çıkacak ve 11 fedai gibi savaşacak. Oyuncularım gibi halkımız da bu gerçeklerin farkında. Bu bir mucize değil. Biz turu geçeceğimize inanıyoruz. Türk halkı ve Beşiktaş taraftarı da buna hazır olsun.
10 numaraları: Marco Lopez
Şilili futbolcu, Vaduzun orta sahadaki beyni, başka bir deyişle 10 numarası... Eşleşmeye hocasına oranla biraz daha gerçekçi bakıyor, Vaduzda forma giyen hiç bir yabancı, Beşiktaş hakkında hiç bir bilgiye sahip değil. Doğrusunu söylemek gerekirse, Türk Futbolu hakkında da hiç fikrimiz yok. Bu nedenle büyük sürprizlere açık bir maç olacak. Burada kazanırsak büyük moral bulacağız. En büyük avantajımız, çok zor gol yiyen bir ekip oluşumuz. Bu açıdan bakılırsa, Beşiktaş forveti çok zorlanacak. Son maçımızda da Luganoya deplasmanda 4 gol attık ve hiç yemedik. Ligin de en az gol yiyen ekibiyiz. Beşiktaş ile maçlarımız bana göre çok zorlu geçecek diyor.
Gol makinaları: Goran Antic
Ligdeki son maçlarında Luganoya iki gol birden atan Boşnak futbolcu, Beşiktaşa karşı da takımının en büyük kozu olacak. Türk insanını yakından tanıdığını ve Türk Futbolu hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunu ifade eden Antiç, Biz sahaya kaybedecek hiç bir şeyi olmayan taraf olarak çıkacağız. Ligdeki olağanüstü performansımız da umut verici. İsviçre Liginde Birinci Lige çıkmayı arzuluyoruz, fakat UEFAda belirli bir hedefimiz yok. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İlk maçın burada olması bizim için avantaj. Şansımız yüzde 50 diyemem, ancak futbol her sonuca açık bir oyun. Beşiktaşlılar da kendilerini elenmeye alıştırsın diye konuştu.