Evet sıra bana gelmiş gibi, zira bazıları atıp tutuyo, icq'nun karizmasını korumak da bana düşer :)
Şimdi bi kere icq da msj atmak zor demiş elemanın biri , bi de demiş ki ctrl+s ile msj atılıyo...Şimdi bi kere msj icq da alt+s ile atılıyo ki birbirine yakın tuşlar 2sn de bi el hareketiyle atıyosun, msn de enter'a basmak kadar kolay...
Bunun yanısıra artık yeni icq'larda "chat" seçeneği sonradan yüklenebilir olarak geldiğinden kimileri bundan haberdar değil...Bu dediğimiz chat seçeneği tamamen msn de ki mesajlaşmanın aynısı, enter'a basınca mesaj gidiyo, aynı tip ekran...herşey aynı...
tek farkı bu chat olayı yıllllaaaar önce msn daha kısa şortla gezerken icq da vardı...
ve aslında msnde şu an tek mesajlaşma türü olan ve icq da opsiyonel olarak bulunan bu "chat" ya da msn deki adıyla "instans messaging" olayı gayet de kullanışsız bişeydir...ekranda sürekli yer işgal eder, olmadı minimize edersin çubukda yer tutar, rezil bişeydir dolayısıyla yıllar sonra chat olayının pek de kullanılmadığını gören icq geliştiricileri bu opsiyonu kaldırmışlardır....ama isteyene var tabii, iki sn de indiriveriyosunuz...
herneyse bunu geçtik, ikincisi yine biri atıp tutmuş, msn 7 de dahi hiç bir msn sürümünde "invisible" gibi bi olay yok....yani var da yok....en basitinden icq da invisvle olduğunuzda herşeyi yapabiliyodunuz, ama msn'i yapan salaklar bunu akıl edememiş ve resmen invisible 'ken, offline gibi takılmaya zorlanıyosunuz, ne msj atılır ne dosya yollanır rezil rüsva bişey yani...
bunun yanı sıra ben bi kaç şey söyliyim ek olarak....kimse bana msn daha kullanışlı demesin, böyle saçma laflar etmesin, msn ne daha kullanışlı ne daha özellikli ne de daha güzel bi estetiğe sahip...her şeyde icq 3-5 çakar msn'e....
en basitinden icq da "info" diye bişey var..."white pages" diye bişey var....msn de hangi biri var söyleyin....bu hayati programlardan hangisi var?
Tabii ki hiçbiri....Ben burdan tekrar diyorum ki msn'nin sahiplerinde ekmeğe sürülecek akıl yoktur arkadaşlar, ben yapsam daha iyisini yapardım o kadar diyim...ve icq gibi mükemmel bi chat programını yazan arkadaşların da ellerinden öpüyorum, onlar ne mübarek insanlardır, saygı duyuyorum...