Orjinal Mesajı Yazan: oSa
Tek derdiniz bu olsun :) Çözümü oldukça basit, kadroda rotasyonu sağlamak. Ben hep iki 11 oluşturmaya çalışırım oynadığım takımlarda. Maçların sık olduğu dönemlerde maçtan maça 3-5 adam değiştirerek oynatırım. Böylece hem kondisyonlar kolay kolay düşmez, oyuncular sezon sonunu kolay getirir hem de kadroda yer bulamadıkları için şikayet etmezler ;).
Evet bende aynı olayı kullanıyorum. Her mevkide 2 tane 11 seviyesinde adamım var birer tanede genö ve potansiyeli yüksek adamlar var o mevkiler için. Bir sezonda yedek olan Wes Brown 30 maç falan yapıyor ilk onbir olan Gary Neville 40 maç falan yapıyor. Yani elimden geldikçe dengeyi kurmayı çalışıyorum bende.
(Gerçekte Alex Ferguson'da bu taktikle çalışıyor, Giggs'i yedek görmek veya Ronaldo'yu o yüzden sorun olmuyor. Fenerbahçe maçını hatırlayın Ronaldo yoktu. Birde olsaydı :D -orası ayrı-)
Orjinal Mesajı Yazan: Intimate_and_Freedom
bide sole bisey var mesela bende forvette adu robinho ikilisi var. Adu nun condisyonu ii de robinhonun her mac 65 lere dusuyo adu hep 85 90 yaff kardesim ayni maca cikiyonuz ayni sure oynuyonuz . niye bole oluyo bunun icindemi bi ozellik var yani mesela adunun bi ozelligi 20 iken robinhonun 5 falanmi.
Bunun sebebi futbolcuların kişisel özellikleri bunda Fitness ve Natural Kondisyon'un etkisi oluyor. (Yanlış yönlerdirme olsamsın ama bunların veya birkaç olaın daha olabilir.)
Birde bir oyuncu diğeriyle eşit koşmaz ve eşit dribing yapmaz. Aynı şekilde diğeride o kadar fazla pas vermez, orta yapmaz, şut çekmez. Bu adamların arasında farklılık olması normal. Umarım açıklayabilmişimdir.