Öncelikle hayalet diye bir varlık olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Ama ruh ve cin vardır. Ruh zaten görünmez. Öyle milletin odasına girmez, mezarlıklarda gezmez, opera dinlemez, yatak altlarına girmez. Hele hele fotoğraflara poz hiç vermez. Ruh insan bedenini ayakta tutan manevi bir varlıktır. İnsanın ölmesi de, ruhun bedeni terketmesi sonucunda oluşur. Tabi bunların hepsi Allah'ın izni ile olan şeyler.
Gelelim cine... Onlar insanlara musallat olabilirler, bizim gibi onlarda imtihan ediliyorlar fakat, onlara verilen özellikler bizden çok çok üstün. Fakat cinlerin insanlara bu tip şekillerde görünüp görünmediğini henüz tam olarak bilmiyorum, bilemiyorum. Olabilir de, olmayabilir de. Değişik rivayetler var, anlatılır. Ama en doğrusunu Allah bilir. Fakat bi aralar Realty Tv'de bununla ilgili inanılmaz görüntülere şahit olmuştum. Yani böyle fotoğraf falanda değil, resmen video kayıtları idi. Şaşırıp kalmıştım. Cinlerin musallat olduğu evlere yerleştirilen kameralar sayesinde çekilen görüntülerde, eşyaların kendi kendine hareket etmesi gibi bir çok sıradışı olaylar vardı. Bunların montaj olup olmadığını bilmiyorum ama gerçekte olabilir.
Fakat yukarıdaki resimler bana sadece photoshop v.b. resim editörlerini hatırlatıyor. :)