bu konu biraz muğlak sanırım..
oyunu hızlı yada yavaş diye neye göre tabir edicez..
belki "bende hızlı" diyen birinde oyunun ilerleme süresi diğerine yavaş geliyordur..
keşke bunu açık bir şekilde ifade edebileceğimiz yada kıyaslayabileceğimiz bir veri olsa elimizde..
şimdi mesela bende amd 2500, 512 ram var.. italya, ispanya, ingiltere 1. ligleri ve almanyanın tüm liglerini seçtim.. (6lig) database large yaptım.. ve oyunun ilerleme süresi bence yavaş.. ama bunu neye göre kıyaslayacam..
sistemi benle aynı, hatta daha düşük olan bazı fm severler daha fazla lig seçip hızdan memnun kaldığını söylüyolar..
buna göre oyun hızını etkileyen faktörler olarak sadece işlemci ve ram mi dikkate alınmalıdır.. başka etki eden faktörler varmıdır?
ikincisi, lig arttırımı mı yoksa database yükseltimi mi daha fazla etkide bulunuyor?
örneğin normal database i large a yükseltmekle oyunun yavaşlama oranı, yine normal database de kaç extra lig seçmekle aynı olur ? :))
ayrıca oyunun hızını etkileyen bi faktör olarak şunu görüyorum ki, oda size gelen haberlerin fazlalığıyla ilgili...
örneğin bi çok futbolcuya teklif götürmüş yada bi çok futbolcunuza teklif gelmişse, futbolcularınızdan bi kaçı sakatlanmışsa, kontratı bitmek üzere oyuncularınız varsa, bunların hepsi mail boxda listelenmek için arka planda birikirken oyun yavaşlıyor..
ve yine oynadığınız takvim diliminde, milli maçlar, avrupa kupaları organizasyonları faal bir haldeyse bu da arka planda oynatılacak maçlar dolayısıyla hızı fazlasıyla etkiliyor.
bunlara bağlı bir çok değişken faktörün etkisinden dolayı çok belirleyici olmasada misal ben üstte seçtiğim ligler ve database genişliği ile kurduğum oyunda bir haftanın geçmesi için yaklaşık 6 dakika bekledim.. (sürekli continue ya basarak.. ayrıca arka planda 2 günde bir milli maçlar oynandı)
sizinde böyle verileriniz varsa buraya yazın.. belki birbirimizle kıyaslayarak ne durumda olduğumuzu görebiliriz