17 YAŞINDA SİSTEM MÜHENDİSİ
Hüseyin Kaya, küçüklüğünden beri elektronikle uğraştığını, meyva suyu kutularından uzaktan kumandalı araba yaptığını söylüyor. “Küçüklüğümden beri” diye söze başlasa da, Hüseyin henüz 17 yaşında. Öğretmenleri Hüseyin’i Türkiye’nin “Bill Gates’i olmaya aday bir dahi diye niteliyor. Hüseyin ise Microsoft sertifika programındaki deneyimlerini şöyle anlatıyor: “Derslerde en küçük bendim, öğrenciler hep benden büyüktü, üniversite mezunu, çocuk sahibi, ben onların çocuğu gibi gibi kalıyordum. Ama dersi ilk geçenlerden biri de ben oldum.”
Hüseyin Kaya, İstanbul Kadiköy'de küçük bir evde yaşayan Malatya kökenli bir ailenin dördüncü çocuğu.

OKULUNA BİLGİSAYAR AĞI KURDU
Microsoft, küçük yaşı dolayısıyla Hüseyin’i önce kabul etmemiş. Fakat sonra potansiyeli farkedilince Hüseyin sertifika programının tek burslu öğrencisi olmuş. Sertifika programını bitiren 17 yaşındaki Hüseyin şimdi ise, İngiltere menşeili bir dil okulunun Türkiye şubelerinin bilgisayar altyapı kurulumunu ücretsiz dil kursu karşılığı yürütüyor.
Hüseyin ayrıca kendi okulu Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nin de bilgisayar ağını kurduğunu belirtiyor. Hüseyin bilgisayar ağının kurması nedeniyle ilginç tekliflerle de karşılaştığını belirtiyor: “Bazen arkadaşlarımdan Hüseyin sisteme gir de notlarımı 5 yap diyenler oluyor, ben tamam diyorum, ama yapmıyorum tabii”. Hüseyin’in şikayetçi olduğu bir diğer durum da, arkadaşlarının kızların e-posta şifrelerini kırmasını istemeleri.
‘BİR BİLGİSAYAR İSTİYORUM’
Hüseyin Kaya, Malatya’dan İstanbul’a göçmüş, kirada yaşayan bir ailenin dördüncü çocuğu. Ev kadını annesi ve hastalığından dolayı çalışamayan babasına gelecekte o bakacak. Hüseyin başarısını hayat şartlarının tetiklediğini belirtiyor: “Hayat zor, bu bana daha çok hırs veriyor. Aileme daha güzel bir hayat için çalışacağım, ev satın alacağım, benim en büyük hayalimse, bir bilgisayar ve dünyayı oradan yönetmek”.
helal olsun...feyzalmak lazim:)