Oyundaki bazı problemler ve traji-komik olaylara (saçmalık da diyebiliriz) birkaç örnek de benden:
**1. **Rushden ile İngiltere 1. ligini ilk çıktığım sene namağlup şampiyon bitirdim(herkes küme düşmemek için cesurca mücadele etmemi beklerken:) ). İlginç olan ise tüm bir sezon boyunca asistant managerlarımın "eğer her mevkiye önemli takviyeler yapılmazsa kümede kalmak için en ufak bir şansımız yok" demeleriydi. Bunu yalnızca sezon başlarında söyleseler tamam ancak şampiyonluğumu kaç hafta öncesinden ilan etmeme rağmen hala bu görüşü sürdürmeleri anlaşılır gibi değil. Üstelik o beğenmedikleri oyunculardan 7si, sezon sonunda ligdeki en iyi ortalamaya sahip ilk 10 oyuncu arasındaydı. Hatta ilk 20nin 10u benim oyuncularımdı. Sanırım bunlar sene başından birkez ayarlanıyor ve bir sonraki seneye kadar da değişmiyor ki bu da çok saçma :scn_olma:
**2. **Tüm takım halinde "easy tackling" oynadığım bir maçta toplam 10 sarı kart gördü oyuncularım. Bunların 3ü ikinci sarıkartlardı, dolayısıyla maçı 8 kişi 1-0 yenilerek tamamladım. Allahtan hard tackling oynamamışım :scn_olma: Bu ilk değil, artık 10dan fazla kartın çıktığı maçlara alıştım. Geçenlerde toplam 13 kartın çıktığı bir maç olmuştu. Bunların yine 4ü easy tackling oynayan oyuncularımaydı. :bilmemki:
**3.** Her iki takımında 8er penaltı atışı kullandığı kupa maçını 2-3 kaybetmiştim. En iyi penaltı atan oyuncumun penaltiesi 9 olunca normal herhalde, ama yine de 5/16 çok düşük bir rakam. Yıllar önce GB-GS maçı vardı galiba 17-16 bitmişti yanlış hatırlamıyorsam. Bu da onun gibi bişey oldu, tek farkı atacaklarına kaçırdılar bende.
**4.** Seçmediğiniz liglerdeki oyuncuların form durumlarını göremezsiniz normalde. Ancak benim ve bazılarının başına gelen ilginç bir olay var. Benim başıma gelen olay: Sportingte oynayan Enakarhire'nin form durumunu Portekiz ligi seçili olmamasına rağmen görebiliyorum. Üstelik Sportingin her hafta İngiltere'den Slimbirdge adında amatör bir takımla maç yaptığı görünüyor. Tek kelimeyle SAÇMA :scn_olma:
**5.** The Soccer AM Badgers takımındaki futbolcuların (pardon, dede demeliydim herhalde :) ) yaşları 54, 50, 47, 38, ... şeklinde. Üstelik resimleri de var bazılarının, bazılarının nickleri yazılmış "rocket", "sheephead(resmine bakarsanız nickin nedeni anlaşılıyor :) )" gibi. Herhalde oyun yapımcılarından birinin köy takımı filan olsa gerek.
**6.** 1-0 kazandığım bir maç sonrası rakip takımın promosyon şanslarının olduğunu söyleyen bir yorum seçtim. Haber ekranında gelen haberin detayında şöyle yazıyordu: "Kaybettikleri maç sonrasında menejer Paul Johnson(ben oluyorum bu) rakiplerinin bu yılın promosyon favorileri arasında olduğunu söyledi. Ayrıca takımının, 1.ligdeki diğer takımlardan oldukça farklı bir kaliteye sahip bir takım tarafından yenildiğini ekledi" :yikes: :scn_olma:
**7.** Her başladığım oyunda kesin olarak aldığım bir adam vardır: David Jarrett; kendisi scouttur, ve oldukça mütevazidir, küçük takımlara gitmemezlikte yapmıyor yani. Judging potential ve Judging ability özellikleri de oldukça yüksek. Başıma gelen olay ise; bir bölgeye scout olarak göndermiştim kendisini ve ocak ayı civarında bana Zuela diye bir oyuncu önerdi, hakkında oldukça iyi şeyler söylüyordu. Oyuncuyu listeme aldım ve yaklaşık bir ay sonra tekrar incelenmesini istedim. 20 Şubatta aldığım rapor oldukça ilginçti. Çünkü Zuelayı bir ay önce öneren Jarrett şimdi bana bu oyuncuya bizim takımımızda yer olmadığını söyleyerek kötülüyordu. bu durumdan şüphelenip tekrar izlenmesini istedim. 3 gün sonra yine Jarrett'tan gelen rapor ise şöyleydi: Kendisi gelecek vaadeden genç bir futbolcu ve bu yaştaki futbolcularda ender olan yüksek bir azim ve isteğe sahip. :confused: Bu yüzden artık scoutlarıma pek fazla güvenmiyorum, direk FMScouttan kontrol ediyorum potansiyalleri.
Bu arada burada yazdıklarımın hepsinin screenshotı var, oyunu oynarken ilginç bişeyle karşılaştığımda ss alma gibi bir adetim vardır. Oldukça faydalı bir adet olduğunu düşünüyorum, çünkü birçok kişi söyledikleri şeyleri ssleri almadıkları için destekleyemiyor ve uydurmakla, yalan söylemekle suçlanıyorlar. Üstelik ilerde bakıp gülümseyeceğiniz bir albüm de oluşturmuş olursunuz böylece.
Not: Bu arada şunu farkettim; bir mesaja 10dan fazla smiley koyamıyoruz.