Orjinal Mesajı Yazan: Mithrandirr
Benim bi r fazla :) gandalfın insanlar arasında bilinen adı ayrıca eski çağlarda insanların yaşam kaynağını oluşturan taşın yaydığı kutsal ışık demek Mithrandir
Gandalf'ın insanlar arasında bilinen adı değildir o. İnsanların bilmesi normaldir ama Gandaf'ın birçok isminden biridir.
Olórin: Valinor'da ve çok eski zamanlardaki(gençliğindeki) ismi. Quenya'dır. Quenya, bir Elfçe türü bu arada. Elflerin ilk uyandıkları zaman konuşulurdu, daha sonra sarayda kaldı ve en sonunda yasaklandı.
Mithrandir: Gondor'da ve Elfler tarafından kullanılan ismi, Sindarin'dir. Filmlerde gördüğünüz Elfler Sindarin Elfçesi konuşmaktadır ve Orta Dünya'da bilinen Elfçe Sindarin'dir. Bu arada Mithrandir, "Gri Yolcu"-Grey Pilgrim anlamına gelir.
Gandalf Greyhame: Kuzey'deki ismidir. Asalı Elf - Elf with the Staff anlamında gelir.
Gandalf the Grey, Saruman'ın varisi olarak yeniden doğunca Gandalf the White
The White Rider: (Müthiş at Shadowfax'ın üzerindeyken), Black Rider denilen Nazgûl'lara karşı bu isim verilmiştir.
Stormcrow: Kurtardığı kişiler tarafında hep tehlike anında ortaya çıkmasından dolayı bu isim verilmiştir.
Incánus: Bunun hikayesi çok uzun şimdi anlatamayacağım. Ama Tolkien bu isim konusunda çok kararsız kalmıştır. Çünkü Latince'de ve Elfçe'de farklı anlamları var
Tharkûn: Dwarf'lar tarafından söylenir ve Asalı adam anlamına gelmektedir.
Lathspell: Tam olarak adı değildir ama "The Two Towers"da Gríma Wormtongue onu böyle çağırmıştır.
Benim nick'imi ise birkaç kişi biliyor. Öyle kalsın istiyorum zaten herkes bilmesin daha iyi.