analcan beyler forumları okudum bılıyorum yapamıyorum dıyen bı suru kısı var . bu nasıl bı olaydır kac kısı sormus neden soylemıyosunuz .ne anlamı var bunun gercekten nasıl yapıldıgını bilen varsa tus kombinasyonunu yazarsa herkese faydalı olacaktır :mad:
realfoxboy Adamım buraya bir göz at: http://www.soccercenter.net/index.php?sayfa=Forum/KonuGoster&forumkonuid=38893&page=3
blood1454 yaw dostum tamam yapıyon anladık ta 3 gün onu mu bekleyecez zaten bilmediğmiiz 3 tane hareket var onuda öğrenmek için onu bekliyoz sölesen ne oalcak lütfen bana 3 tanesi lazım sadece :) şu ayaklar çapraz vuruşu, sölesende yeter ! :) :??????
saviola83 Hareketin ismi rabona shot. yabancı bi sitede okudum.bunu yapmak için özel bişey yapmak gerekmiyo. yalnızca adamınızın sol ayağı çok iyi iken sağ ayağının çok zayıf olması gerek. (veya tam tersi ) bkz :recoba veya roberto carlos . sol ayağı güçü olan biriyle atmak için , ceza sahasına sağdan girip uzak direğe nişan alıp şuta basarsanız yapması lazım .hoş ben daha yapamadım ama olsun. siz bi deneyin belki olur.
realfoxboy Çapraz Vuruş : Her oyuncuyla olmuyor. En iyi Roberto Carlos (Real Madrid) ve Alvaro Recoba (İnter Milan) ile oluyor. Kaleye doğru koşarken tüm tuşları bırakıp sağ analog stick ile uzak köşeye nişan alıp orta sertlikte bir şutla yapılır. Bu hareketi yapması biraz zordur ve çok antreman ister.
realfoxboy Orjinal Mesajı Yazan: mehparemm kaç kere denedim olmadı recoba ile..sağ analog stick ve şut ile olmuıor :( ben de çok denedim ve sonunda oldu. Burada tüm tuşları bırakmak çok önemli. ayrıca bu hareketin yapılışını Levith@n arkadaşımız buldu. Aşağıda da resmi var ben yaptım.
DeNiZ o cladio lopez mi? :D ya nasıl yapılacağını tam tefekkürlü anlatsana bi analog stickin sağ sol her neyse ayarlanmasını da anlatır mısın?
realfoxboy Orjinal Mesajı Yazan: mehparemm o cladio lopez mi? :D ya nasıl yapılacağını tam tefekkürlü anlatsana bi analog stickin sağ sol her neyse ayarlanmasını da anlatır mısın? o Recoba işte :) Bak mesela kale sağdayken şöylemesine (çarpraz) koşuyon ya. tüm tuşları bırakıp sağ analog ile uzak köşeye nişan alıp şut çekecen.
DeNiZ ya tamam da uzak köşeye nasıl nişan alacam??yani sağ turnike gibi girerken mi :D ?? sağ analog ne? yuvarlak top gibi olanı mı? :)
DeNiZ olmuyoo olmuyoo olmuyooooooooooooooooo sağ analog + d(şut)a basıorm çapraz giderken tüm tuşları da bıorakıom atmıo ipne ya uzak köşeye nasıl isabaet alınıo ya?
tramp_1905 ben de buldum carlosun hareketını bikac kere yaptım nası resim ekleniyo soyleyın koyıyım. İsteyene de anlatabilirim naz yapmam bazıları gibi.
DeNiZ şş millete laf sokmayı bırakta tam olarak nasıl yapıldığını anlat..sağ analog olayı fln..bekliyorm...? :D
tramp_1905 ya ne sag analogu milletin kafasını karıstırıyolar. recoba veya carlosla olmasının sebebi sag ayak kullanım sıklıgı ozellıgının 8 uzerınden 3 olması. Anlatıyorum: soldan kaleye gelırken(hızlı) once asagı bascaksın hafif kaleye paralel gibi olcak ama tam deil yani sol ayaka vuramıcak sekılde olsun.bu konumda tam kalenın karsısında veya hafif sagında isen suta basıp yon tusuyla da kalenın solunu hedef alıyosun. Sagı zaten bok gibi olan carlos ta garibim napsın makas yapıyo. Ama hic kullanıslı bi hareket deil yanı tmm guzel gosterisli filan ama bi boka yaramaz.
DeNiZ ya öküx herif yine de sağ ayağıyla atıo ya..kalenin sağına kadar geldim soldan bastım yine sağ ayakla attı..
realfoxboy Orjinal Mesajı Yazan: tramp_1905 ya ne sag analogu milletin kafasını karıstırıyolar. recoba veya carlosla olmasının sebebi sag ayak kullanım sıklıgı ozellıgının 8 uzerınden 3 olması. Anlatıyorum: soldan kaleye gelırken(hızlı) once asagı bascaksın hafif kaleye paralel gibi olcak ama tam deil yani sol ayaka vuramıcak sekılde olsun.bu konumda tam kalenın karsısında veya hafif sagında isen suta basıp yon tusuyla da kalenın solunu hedef alıyosun. Sagı zaten bok gibi olan carlos ta garibim napsın makas yapıyo. Ama hic kullanıslı bi hareket deil yanı tmm guzel gosterisli filan ama bi boka yaramaz. kesinlikle öyle ama zaten amaç artistik yapmak.