emre_acar1989 Arkadaşlar bilgisayarım kapanmamaya başladı ne iş anlamadım."Bilgisayarı Kapat" a basıyom devamlı yeniden başlıyo.Valla devamlı kasaya basılı tutup kapatmaktan kafayı yicek bilgisayar.Format attım yine değişmedi.Neden acaba bu aciil yardım lazım.Düzelticek bi yama falan varmı?? işletim sistemim xp-pro service pack 1
götveren donanimla ilgilidir benim onceden otomatik kaptma sistemi yanmisti normal kapatiodum en son ekran windowsu kapatabilirsin,iz turunden bise yaziodu ondan sora kapatiodum...
emre_acar1989 Ama önceden yoktu böle bi sorun.Yeni olmaya başladı.Bi ara piriz bi sorun yapmıştı tahminim voltaj lara bişi oldu.Nasıl çözücem yardım lazım lütfen...
götveren Orjinal Mesajı Yazan: emre_acar1989 Ama önceden yoktu böle bi sorun.Yeni olmaya başladı.Bi ara piriz bi sorun yapmıştı tahminim voltaj lara bişi oldu.Nasıl çözücem yardım lazım lütfen... walla dediim gibiyse eger parcayi deiscen herhalde bana ole demisti bilgisayarci benim o sira baska parcalar da yanmisti elektrik yuzunden ....
emre_acar1989 yok abim yav durum o kadar vahim değildir heralde ya.Bilgisayar sorunsuz çalışıyo bi sorun yok ama kapanmıyo... Başka bilgisi olan varmı???
götveren Orjinal Mesajı Yazan: emre_acar1989 yok abim yav durum o kadar vahim değildir heralde ya.Bilgisayar sorunsuz çalışıyo bi sorun yok ama kapanmıyo... Başka bilgisi olan varmı??? gelir yardim baskalarindan biras beqle en iisi....;)
emre_acar1989 öle yapıcam başka çare yok ama bence voltajla ilgili bi durum şöyle sölim.Benim bilgisayarın bağlı olduğu piriz şase yaptı.O günden beri kapanmıyo bilgisayar...Priz düzeltildi ama pc düzelmedi...
tipster a-)anakartın driverlarını yuklemeyi dene. b-)pci kartlarının yerlerini degiştirmeyi dene. c-)bios update.
emre_acar1989 anakartının driver ının adı nedir?*ANa kartla ilgili hiç bir bilgim yok çünkü Kasayı açamam Bios update sağlıklımı?Bi sorun çıkarmı??
tipster 1-)bios update hiç bir zaman sorun çıkarmaz. 2-)Anakartın tanıtım cd sini bidaha kurmayı dene. 3-)Başlat/Denetim masası/Güç kaynagı özelliklerine bi bak orda APM(automatic power management)seçenegi varsa onu tıkla.
emre_acar1989 AGP driver yazan cd midir anakartın cd si? bide güç kaynağı özellikleri?? abi msn inin açsana..
emre_acar1989 EVet yine sorun çözülemedi ve yine kasaya basılı tutup kapatıyom.İnşallah en kısa zamanda cvp gelir
Kokane Bilgisayar tam acildiginda (artik bilgisayarina kalmis) ya F2'ye ya Del'e bascan, Bios'a giriyor. Orda "Load Default" gibi bisey var. Onu sec ve "Save & Exit" sec ve "y" harfiyle cik ordan dene.
03Gs1905 bencede bios ayarlarındandır bios ekranı nasıl anlat markasını yani ismini bulup sana yardımcı olmaya çalışalım... zaten iki şeçenek var ya iki sıralı mavi ekran yada gri mavi yazılı ekran benim bildiğime göre
Kokane Ama adam Default yaptim diyor. Heralde fabrika ayarlarinda bu acik degildir. En iyisi bi bilgisayarciya git önce sor. Öyle yardim edemezse kasayi götür.