Heyşeden önce "oynamayı bilmiyon olm" diyecekler için, bu FIFA'yı gayet iyi oynarım. 12-11-10-09 hepsinde en yüksek zorlukta, gerçekçi şampiyonluklar yaşadım. Mesela bir Eskişehirspor ile, Trabonspor'la şampiyonluk yarışı yaptım. Hep aramızda 1-2 puanla gittik. Son hafta onlar kaybetti ben kazandım.
Ya da 12'de Eint. Frankfurt'u aldım. İlk sezonda Bundesliga'ya çıkana kadar St. Etienne ile kafa kafaya gittim. Son maç 1 puan öndeydim ve St. Etienne ile oynadım. Maç benim istediğim gibi gitti ve lider olarak çıktım.
Diyeceğim o ki, 34 maç 102 puan şampiyonlukları değil, gerçekçi şampiyonluklar kazandım.
Yenilgiyi de biliyorum, beraberliği de biliyorum.
Yeri geliyor maç boyu oynayıp ilk yediğim atakta topu da filelerde görüyorum,
yeri geliyor rakiple denk oynuyoruz kaybediyorum.
Yeri geliyor 2-0'dan maç veriyorum, 3-2 kaybediyorum.
Ama FIFA 13 bambaşka birşey arkadaş...
Bana yakın bir tane adam var, hafiften pasa dokunup yön tuşuna dokunuyorum. FIFA 12'de yaptığım gibi aynı. Ama tutup pası ta en arkadaki oyuncuya zorluyor. Gitmiyor tabi.
Ne bileyim gene 12'de rahat yaptığım top kontrolü bunda hiç yok. Çok laçka olmuş. Topla hareket yapıcam diye korkuyorum. FIFA 12'de mesela en sevdiğim şeylerden birisi aniden topu sağa / sola çekip defansı bakkala yollayıp şut çekmekti ama bunda pas verince dahi top sekip ebesinin nikâhına gidiyor. Top kontrolü olsun, top sürmek olsun çok laçka. Yahu topu süren adam, yavaşlıyorum. Ceza sahasına giricem önümde defans var diye yavaşladım. Bir anda sola doğru depar atıp şuta basıcam. Adam kendisi gidiyor topu almıyor var mı böyle saçmalık ya?
Ha bir de birebir mücadelelerde sıkıntım var. Aerial Threat ve Strenght özelliklerine sahip bir oyuncu ile dahi hava topu alamıyorum. Top sürerken herkese kaptırıyorum. Rakibin defansı benim J. Russel'dan hızlı koşuyor.
Kaleciler evlere şenlik zaten. Daha köşelere laçka giden topu kontrol eden kaleci görmedim. Herkes sektirmenin, tokatlamanın derdinde.
Ne bileyim 12 çok daha iyiydi. En azından topun bende olduğunu hissediyordum.