DEV RÖPORTAJ
Uğur DÜNDAR: Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.
Tolga KARAKOL Ben teşekkür ederim, sizin gibi doğayen bir gazeteciyle röportaj yapmak benim için zevktir.
Uğur DÜNDAR: Öncelikle profesyonel futbola girişiniz nasıl oldu bunu öğrenebilirmiyiz?
Tolga KARAKOL Tabiki ilk olarak Bahçelievlerspor'da profesyonel futbolcuydum lisansm filan çıkmıştı, ama bir U-17 İngiltere - Türkiye maçında geçirdiğim sakatlıktan sonra futbola geri oyuncu olarak geri dönemedim.
Uğur DÜNDAR: Peki daha sonra antrenörlük deneyimizi nasıl oldu?
Tolga KARAKOL Oyuncu olarak futbola geri dönemiceğimi anlayınca, tatil için Almanya'ya gittim. Orda tribünde Bayern Münih - Dortmund maçını izliyordum. Münich taraftarıydım. Bir yandana hocanın yanlışlarına kızıp ne yapması gerektiğini söylüyordum tabiki bağırarak, takım ilk yarıyı 3-0 geride bitirdi. Yanında Bayern Teknik Direktörünün yardımcısı Andries Jonker varmış. Ben bunu bilmiyordum. Ona nerelerde yanlış yaptığımızı kanatlardan gitmemiz gerektiğini söyledim. Tamam, doğru dedi ve koşarak gitti. 2. Yarı Başladı. takım da tam istediğim gibi oynuyor dakkalar 60'ı göstermeden 3-2 yaptık, Jonker birden yanıma geldi. Sen nerdeydim dostum dedim, boşver onu sence takımda kimler değişmeli dedi. Bende 3 isim verdim. Yine koşarak gitti. 5 dakka sonra maçta istediğim adamların değiştiğini gördüm. dakka son olduğunda sonradan oyuna giren 2 oyuncunun organize yarattığı pozisyonda maç 3-3 oldu. 90. dakkika da yine oyuna sonradan giren Klose maçın skorunu belirledi. 4-3 Andries Jonker koşarak mucize mucize diye yanıma geldi. Bende nerdeydim evet mucize kazandık dedim. Oda mucize sensin şapsal, verdiğin taktikle kazandık dedi. Nasıl yani dedim. İşte orda Bayern teknik direktörü yardımcısı olduğunu ve benim verdiğim taktiği T.D'töre tavsiye ederek oynattığını öğrendim. Bana ne iş yaptığımı sordu. Bende anlattım ve bana kesinlikle T.D olmalısın dedi. Kartını verdi,ara dedi ertesi gün oldu aradım beni Köln'e çağırdı bişey sormadım ve gittim. Gittiğim de beni Köln Futbol Akademisine götürdü ve ordan Teknik Direktörlük lisansımı aldım.
Uğur DÜNDAR: Gerçekten çok güzel bir hikayeymiş demek ilk Bayern teknik direktörlüğü yaptınız.(Gülüyor) :)
Tolga KARAKOL Eh öyle de denebilir.
Uğur DÜNDAR: Şaka bir yana ilk olarak Sivasspor'da T.Dlüğe başladınız değil mi?
Tolga KARAKOL Evet sayın DÜNDAR ilk Sivasta başladım T.Dlüğe çok güzel günlerim geçti orda M.Yıldızın 5 ay sakatlanması bizi çok kötü etkiledi yinede ligi 7. Kupada ise yarı final oynayarak sezonu kapattık.
Uğur DÜNDAR: Peki neden Sivasspor'u bıraktınız?
Tolga KARAKOLSivassporu seviyorum ama, doğma büyüme İstanbul'luyum İBB'den de bir teklif gelince çok cazip geldi açıkcası.
Uğur DÜNDAR: Anlıyorum. Peki buradaki hedefleriniz neler?
Tolga KARAKOLİBB gerçekten çok şeyi hak ediyor, İBB'yi daha büyük bir klup yapmak istiyorum. Sonrasında yurtiçinde daha büyük bir takım olabilir ama Avrupada bir takım çalıştırmakta hedeflerim arasında önemli bir yer tutuyor. Fakat en büyük hedefim milli takım.
Uğur DÜNDAR: Yine görüşmek üzere teşekkürer.
Tolga KARAKOL Ben teşekkür ederim.