UEFA Avrupa Ligi H Grubu Puan Durumu | Galatasaray - Olympiakos

Yunanistan'da elimizden kaçırdığımız rakibimizi sahamızda yeneceğimizi söylemiştim. Adamları resmen sahalarına hapsettik ama bir türlü o istediğimiz gol gelmedi. 55'te oyuna sürdüğüm Elano ve Baros'un katkılarıyla oyunu iyice ele geçirince, en büyük silahlarımızdan biri olan duran top sonucunda golü bulduk ve grubumuzdan çıkmayı garantiledik.
TSL 11. Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray

Ezeli rakibimizi Kadıköy'de yine yenemedik, çok yaklaşmıştık ama Semih 3 puanı almamıza izin vermedi. Yediğimiz ilk golde Semih 30 metreden gelişine vurdu, top savunmaya çarpınca Ufuk şaşırdı. 2. yarıda ileriyi üçleyip risk alınca hücumda daha çok top tutmaya başladık, özellikle Mehmet Batdal çok iyi çalıştı. Üst üste tehlikeli ataklar sonucunda araya atılan topla kaleciyle karşı karşıya kalan Batdal boş durumdaki Kewell'a golü attırdı ve skora denge geldi. Sadece 8 dakika sonra Kewell'ın sağdan kestiği ortaya bu kez Batdal sol çaprazdan güzel vurdu ve öne geçtik. Üçüncüyü bulamadan rahatlayamağımız kesindii bu yüzden takımı yaslamak yerine hücum etmeye devam ettim. Fener etkili gelmeye başlayınca ise tam takımı yaslayacaktım ki, Semih ceza yayı üzerinde sırtı dönük aldığı topu direğe çarptırarak ağlarla buluşturdu. Fener ile arayı kapatmak için önemli bir fırsattı bu derbi ama ilk devre için liderlik şansımızı büyük ölçüde yitirdik bu beraberlikle.
Sami Yen'de sağlam bir rövanş lazım.
TSL 12. Hafta | Galatasaray - İBB

Derbinin hıncını ligin son sırasındaki rakibimizden çıkardık. 90 dakika rakip sahaya yerleşip çok iyi pas yaptık ve Chevanton'un ayağından erken bulduğumuz goller sayesinde de farka gittik.
TSL 13. Hafta | Eskişehirspor - Galatasaray

Ligin en zor deplasmanlarından biri olduğunu biliyordum ve bu takıma karşı anca deplasmanda iç saha maçlarında olduğu gibi oyunu yıkarak galip gelebilirdim. Bu düşüncemi desteklercesine yan yana oynattığım 2 ofansif orta saha Emre Çolak ve Elano son derece iyi performans gösterdiler. Bu da pozisyonlara girmemizi ve goller bulmamızı sağladı. Beklediğimden çok daha rahat bir maç oldu, hakem uyduruktan bir penaltı vermese Eskişehir'in hücuma çıkacak hali yoktu.
* Makoto Hasebe'yi 3 haftalık yeni bir sakatlığa kurban verdik bu maçta.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu | Galatasaray - Dinamo Bükreş

Sami Yen'deki şov maçlarımıza bir yenisini ekledik. Orta sahanın üstün performansıyla galip geldik, çok daha farklı bitebilirdi maç. Bu galibiyetle beraber grubumuzu lider tamamlamayı garantiledik.
TSL 14. Hafta | Kasımpaşa - Galatasaray

İlk devrenin en önemli maçlarından biriydi bizim adımıza. Kazanırsak Paşa ile aramızdaki puan farkını 5'e çıkaracaktık. Yine oldukça baskılı ve iyi bir oyunla galip gelmeyi başardık. Kaptan 2 gol atarak bu maçta takımı sırtlayan isim oldu.
TSL 15. Hafta | Galatasaray - Ankaragücü

Bu kadar formdayken sahamızda Ankaragücü'ne kaybetmeyecektik herhalde. Yaptığımız bir penaltıyla erken geriye düşmemize rağmen çabuk toparlanıp kısa sürede şahlandık. Rakibin ilk yarıdaki sert futbolundan tırsıp sakatlanmaması için kenara aldığım Arda'nın yerine oyuna sürdüğüm Berkin de Chevanton'a skorda katkı yapınca bol gollü ve yine farklı kazandığımız bir maç oldu.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu | Salzburg - Galatasaray

Her iki takım açısından formalite maçı olsa da, Avusturya deplasmanalrının zor olduğunu düşünerek yedeklerimi kullanmak yerine as takımla oynadım yine. Tchoyi savunmayı çok zorladı ama sonradan oyuna giren Emre Çolak asistleriyle yine sonradan oyuna giren Baros'u golle buluşturdu, bu maçımızı da kazandık ve sadece bir beraberlik alarak grubumuzu tamamladık.
* Karşılaşmada sakatlanan Barış Özbek 3 hafta sahalardan uzak kalacak.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu Puan Durumu

UEFA Avrupa Ligi 1. Tur Eşleşmeleri

Güle oynaya lider çıkmamıza rağmen eşleşebileceğimiz öyle takımlar vardı ki, Liege'in gelmesiyle yine iyi kurtulduk diye düşünüyorum. İlk maçın deplasmanda olması da avantaj bizim açımızdan.