Miami Heat ile ilk sezonki kadrom:
Stephon Marbury PG/SG
Dwayne Wade SG/PG
Michael Beasley SF/PF
Udonis Haslem PF/C
Jermaine O'Neal C
----------------------
Mario Chalmers PG
Quentin Richardson SF/SG
Dequan Cook SG/SF
Chris Mihm PF/C
James Jones SF
Joel Anthony PF/C
Chrsi Quinn PG
Jamaal Magloire C
Free Agents: Stephon Marbury, Chris Mihm
Chalmers'ın yetersizliğinden dolayı mutlaka bir PG almam gerekiyordu. Birçok takas denedim ancak başarılı olamayınca Free Agentlara yöneldim mecburen. Ramon Sessions en iyi overall'a sahip olup PG oynasa da, aradığım tarzda bir guard değildi. Ben de asist özelliği olan, gerektiğinde takımı yönetebilen, kritik anlarda iyi işler yapan Marbury'de karar kıldım. Uzun rotasyonunda da Haslem ve J. O'Neal'ın tek alternatifi Joel Anthony'di. Bu yüzden Free Agent olan bir başka isim Mihm'i kadroma kattım ve transferi noktaladım.
Wade'in ligi sayı krallığında Lebron'un arkasında 2. sırada tamamladığı sezonu Batı Konferansı'nın 7. sırasında bitirdim. Wade ve Beasley'nin müthiş oynayıp, Marbury'nin kritik anlarda sahneye çıktığı Play-Offlarda sırasıyla Atlanta(4-3), Charlotte(4-1) ve Orlando'yu(4-3) eleyerek finalde Lakers'ın rakibi oldum. Kobe'yi çoğu maçta etkisiz hale getirip, pota altını iyi savunmamıza karşın, Artest'i hiçbir maçta tam anlamıyla durduramadık ve Lakers'a finalde 4-3 boyun eğdik. Serinin son maçında, bitime 7 saniye kala 3 sayı gerideyken, son topu Wade ile kötü kullandım ve 3. çeyrekte 17 sayıdan gelip maça yeniden ortak olurken gösterdiğim çaba boşa gitti.
Uzun süredir Association'a bakmıyorum, 2K'da sadece My Player oynuyorum bu aralar. Bu yüzden yeni sezona başlamadım henüz.