NBA 2K10 oyununun The Association modundaki kadrolarınızı, yaptığınız takasları, başarılarınızı, oyuncu önerilerinizi, ilginç anları vb. birçok şeyi bu konuda paylaşabiliriz. Eğlenceli, heyecanlı serüvenlerimizi, bir türlü üstesinden gelemediğimiz sorunların ve başarısızlıkların çözümünü yine bu konuda paylaşalım. Ayrıca paylaşım yapmak zorunda da değilsiniz. Paylaşılan kadrolar/kariyerler hakkında yorum yapıp öneride de bulunabilirsiniz. Kısacası The Association mod hakkında herşeyi bu konuya yazabiliriz.
İlk olarak ben başlayım:
Takım: New Orleans Hornets
Sezon: 1. sezon
Zorluk: Superstar
Süre: 8 dakika (her çeyrek)
Kadro:

Takas: Hilton Armstrong, Julian Wright vs. Kosta Koufos, Ronnie Brewer (UTAH)
Free Agents: Allen Iverson
İstatistik Liderleri
Sayı: 20.7 - David West
Ribaunt: 8.1 - Emeka Okafor
Asist: 11.9 - Chris Paul
Takımdaki yetersiz kalan pota altı savunması ve rakibe ofansif ribaunt verme sorununu çözmek için Utah'ın genç pivotu Kosta Koufos'u kadroma kattığım takasta ayrıca atletik guard Ronnie Brewer'ı da alarak güzel bir kadro oluşturdum. Giden oyuncuları aratmayacak oyuncular zaten kadromda mevcut. Ayrıca boşta bulunan yıldız Allen Iverson'ı da kadroma katarak AI'dan sooting guard pozisyonu dışında CP3 kenardayken de PG olarak yararlanıyorum.
Takımda çok iyi bir rotasyon oluşturduğumu düşünüyorum. Sahadaki 5 oyuncuma da herzaman güveniyorum, yani aman şu oyuncuya top gelmesin dediğim bir oyuncu yok. Hepsinden ön plandaki özelliklere göre yararlanıyorum. Mesela toplam güçleri düşük olan Songalia ve Koufos pota altında harikalar yaratıyor. Takım oyunu oynadığım için her oyuncum birbirine yakın çoklukta sayı kaydediyor. Takımın yıldızı Chris Paul'u daha çok asist yapmakta kullanarak genelde pota altında sayı bulduğum için asist kategorisinde Paul açık ara önde.
Kariyere başladığımda ilk 3 maçımdan mağlup ayrıldım. Ardından Milwaukee Bucks'ı deplasmanda uzatmada 109-104 yendim. Ardından bir 4 maçlık mağlubiyet serisine daha girdim. Oyun zorluğu superstar olduğu için oyunun herhangi bir bölümünde konsatrasyonum azıcık düşse bile farkı açıyorlar ve geri farkı kapatmak pek mümkün olmuyor. Son oynadığım maç olan 8. maçta ise yine deplasmanda Sacremento Kings'i 87-75 yenerek 2. galibiyetimi aldım. Maç boyunca çok iyi konsantre olarak güzel bir oyun oynayıp gelecek maçlara ümitle bakmamı sağladı bu maç.