Ortak bir kariyer açtık arkadaşla. Arkadaş İnter oldu ben Roma paso laf yiyoruz onun gerisinde kalıyorum diye. Takımımdan kimseyi göndermedim ve ilk sezon. Takviyede yapamadım para vermediler. Orjinal kadrosuyla iyi işler çıkarabilirim gibi görünüyor ama taktikte biraz sorun yaşıyorum. Roma ile başlayıp bu takımın sihrini çözen varsa yardımlarını bekliyorum.
baroni'nin yerine yerli bir dmc-mc karışımı adam arıyorum. uzaktan şutları da iyi olsa süper olur aslında. öneriniz var mı?
Dediğğin özelliklere en uygun oyunun belkide en iyi sayılı orta sahalarından olan Gökhan İnler'i öneririm.
Fanatik bir Roma taraftarı olduğum için, her yeni oyunda Roma ile başlarım.
Öncelikle, kalede Doni ve Lobont'un olması, kalede sorun yaratmaz.
Defansın sağında Cicinho ve Motta var; sol tarafta da Riise ve Tonetto iyi iş görrü. Stoperde Mexes, Juan, Burdisso, Andreolli gibi iyi oyuncuların var abi.
Orta sahada; Pizarro, De Rossi, Taddei, Baptista, Menez ve Totti var.
İleride ise; Vucinic ve Okaka iyi iş görüyor.
Taktik olarak;
----------------------------------Doni--------------------------------
Cicinho-------------Mexes-------------Juan------------------Riise
-----------------------Pizarro----------De Rossi-------------------
Menez-------------------------------------------------------Baptista
----------------------------------Totti----------------------------------
--------------------------------Vucinic---------------------------------
Defansta Cicinho'yu RWB, Riise'yi ise LWB yaparak, bu iki isimden de çok verim alırsın. Mexes'i SW yaparsan, yani ayarlardan "stopper defencer" seçeneğini seçeince, Mexes çok kıymetli bir oyuncu olur. Juan'ı ise "ball player defencer" seçeneğiyle oynatırsan, Juan gollerle takımı coşturur.
Orta sahada Pizarro'yu MC, De Rossi'yi ise MC oynat abi. Sağ tarafta Menez ya da Taddedi'yi, sol taraftada da Baptista ya da Menez'i oynat. Onların önünde, "advanced playmaker" seçeneğiyle birlikte Totti'yi, ileridede de "Complete Forward" eşliğinde Vucinic'i oynatabilirsin...
Kornerlerde, Cicinho ve David Pizarro geride kalsın. Oyun tarzında ise, alan markajı, agresif, daha çok baskı ve kısa pas taktiğini uygulayabilirsin.
İnşallah yardımcı olmuşumdur abi. Roma ile başarılar...