Arkadaşlar boşuna gerginlik yaratılmış burada önemli olan gerçeğe en yakın futbol oyunlarının çıkması
ve bize zevk vermesi. Ne KONAMI ne de EA babanızın şirketleri değil (öyle olan varsa bişey demem :D)
onun için fifacı pesci diye şeyler üretmeyelim.
Ben futbol oyunlarına ataride başladım ve PC kullandığım için FIFAyla büyüdüm. PES(WE) diye bir oyun var çok güzel dedikleri için ve konsollarda hayranları olduğunu öğrendiğim için o zaman PES3ü almıştım fakat oynamadan önce PES FIFAdan daha iyi diyenlere karşı çıkıp kendim oynadığım için FIFAyı övüyordum (Benim babamın şirketi :D)
FIFA97den beri FIFA oynuyordum ve PES3 aldığımda makinam kaldırmamış slowmotion oynuyordum :D ama inanın o haliyle bile tutkunu oldum sonra 4,5,6,2008 ve 2009 tabii çok makina değiştirdim :D bunlara rağmen FIFAdan hiç vazgeçmedim her yıl hem FIFAyı hem de PESi yükledim demolarını oynadım bunun nedeni FIFA ilk göz ağrımdı ve PESi sevmeme rağmen onu geçmesini istiyordum FIFAya yıllardan beri tek kızgınlığım vardı bir kere Türkiye Ligi koymuşlardı GS ile anlaşamadıkları için GS yoktu.
FIFAnın konsolda grafikleri güzel evet ama PC ile bu kadar fark olması üzücü ki buna rağmen FIFA şu forma numaralarını beceremedi gitti formanın gerçekliğini yok ediyor.Tabii birçok futbol oyunu tutkunu gibi benim için de grafik son sırada geliyor ki PESin grafikleri de gayet başarılı hatta futbolcuların büyük olması daha güzel FIFAda çok küçükler. Oynanabilirliğe gelirsek yani oyunun %95i PESin rakibi PEStir bunu FIFA09 demosunu oynayınca bir kez daha anladım. Çünkü malesef 3 senedir ben FIFAnın demosunu oynuyor ve hemen arkasından çok ciddiyim siliyorum.
Bu demek değildir ki FIFAyı daha çok seven olamaz tabii ki olur onun hoşuna giden o dur ve FIFAdan vazgeçmemiştir ben seneye FIFA10un da çıkar çıkmaz demosunu indircem bakcam ama eğer oyun baştan yazılmazsa şansı yok.
Lisans sorununa gelirsek PES lisansları alabilen bir güce sahip değil (henüz) ama buna rağmen Şampiyonlar Ligi PESte ve bu bence en büyük adım düşünün EA bu ligin ayrıca oyununu falan yapıyorlar dünya kupasını yine onlar yapıyorlar yani güçleri çok adamların zaten oyun adı bile (FIFA) lisans :D
Son olarak her iki oyunu oynayanlarda var sadece FIFA ve sadece PES oynayanlarda benim düşüncem şu:
Ben şu oyunu daha çok seviyorum diyebilirsin istediğini oynayabilirsin ama en gerçek futbol oyunu dersen bu tartışılmaz bir şeydir çünkü tek doğru vardır PES ben yukarıda anlattığım gibi fanatik değilim bir gün FIFA en gerçek oyun olursa onu oynarım ama şuanlık durum bu ve PES2009 en zevkli mi bunu zaman gösterecek bu tartışılabilir fakat en gerçekçi olduğu tartışılamaz heleki yapay zeka bu kadar güçlendirilmişken