Orjinal Mesajı Yazan: james23
pes le fifa kıyaslanmaz bile.eğer gerçeğe çok yakın bir futbol oynamak istiyorsanız kesinlikle bu oyun PES tir.fifa sadece müziklerde pes ten daha iyi.(müzik olarak kıyaslarsak).fifa'da oynanabilirlik koca bir sıfır.oynanabilirlik olmadıktan sonra neyleyim ben o görüntüyü.PES e baktıgımızda ise hem goruntu hem de oynanabilirlik goruruz tabi başka gözlükten bakmazsak.tabi ki de pes in de eksik yanları var.diyeceğim şu ki pes in rakibi kendisidir.her yıl üstüne biraz daha koyarak ve kendini aşarak zirveye cıkmıstır ve inecegini hiç sanmıyorum. herkese iyi bayramlar diliyorum...
Geçen sene Pes 2008'in demosu çıktığı zaman yine bu forumda oyunu hiç ama hiç beğenmediğimi defalarca dile getirmiştim. Grafik açısından oyuna sınıf atlatmak isterken birçok şeyi gözden kaçırmıştı çünkü KONAMI. Ta ISS'ten beri takip ettiğim KONAMI futbol serisinin en az oynadığım oyunu hiç şüphe yok ki Pes 2008'dir. Sırf bu yüzden de serinin en çok oynadığım versiyonu da doğal olarak Pes 6 oldu.
Pes 2008 ne kadar beğenmeyip oynamaktan imtina ettiysem, Pes 2009'u da o kadar beğendim ve bir gündür aralıksız ve keyifle oynuyorum(Ki Pes 2008'i yarım gün bile oynamaya sinir sistemim el vermemişti). Ha yok mu Pes 2009'un eksiklikleri? Olmaz mı, tabiki var. Ama benim açımdan en iyi futbol oyunu simulasyon matığı ile üretilmiş olandır ki bence Pes 2009 şimdiye kadarki gerçeğe en yakın futbol oyunudur(Sadece demosunu oynamama rağmen rahatlıkla iddaa edebiliyorum).
Yıllardan beri Pes ile Fifa tartışması temel olarak arcade vs. simulasyon tartışması olarak süregelmiştir. Eğer Pes duraklamaz Fifa da uçmazsa bu kısır tartışma hep böyle devam edecektir maalesef.
Geçen seneki Konami'nin next-gen adaptasyon sürecini bir kenara bırakırsak, benim için PES serisi gecikmeli olarak kaldığı yerden devam etmektedir...