Öncelikle arkadaşlar konu yanlış ise affola Başlık küçük harflerle olmalı ama isimler büyük harfle... Sizden isticeğim en önemli şey ise yorum yaparken objektif olmak her iki oyununda demo versiyonlarını oynadım ve içinden aldığım resimler ile anlatmaya başlayacağım.Konuyu açmamın amacı oyunları alacak arkadaşlara yardımcı olmak Kendimle ilgili bir not ben tamamen pes hayranıyım yorumlardan farklıda anlaşılabilir tabi haydi oyunları çalıştırıp başlayalım =) ...
İLK MAÇ BAŞLADI

FIFA 1 - 0 ÖNDE
Daha oyunu açarken müzikleri duyduğumda eyvah dedirtti pes. pat! menü açılınca resmen yıkıldım sanki süper mario oynuyorum, FIFA ise tamamen sade ve hoş bir menü, Mükkemmel Müzikler ile Ana Menüde FIFA üste çıktı.

PES DURUMU 1 - 1 YAPTI
Daha PES'in menü şokunu atlatmadan forma seçimi yine yıktı. Ama yinede o kullanım kolaylığından hiç birşey kaybetmediğini görünce bir ohh çektim =) FIFA bu seçim tarzını 2005'ten bu yana kullanıyor.Artık 2010'da geliştirmesini beklicez.

PES DURUMU 2 - 1 YAPTI
Ahhh FIFA ahh FIFA o güzelim menüye oldumu bu kadro ayarı pes yine kullanım kolaylığıyla FIFA'ya bir sinyal çakıp solladı. PES baskılı menü oyunuyla golleri buldu =D Ayarları yaptık oyunu başlıyacağız.
İlk Karşılaşmayı PES 2-1 Aldı devam...
RÖVANŞ KARŞILAŞMASI BAŞLIYOR
İlk maçta menüleri kapıştırdık bakalım maç içinde durum ne ???

FIFA ÇOK HIZLI BAŞLADI 1 - 0
Maça başlarken insanın o atmosfere girmesi çok önemlidir değilmi o havaya giricen ki sandalye masa ne varsa kırıcan =) şaka şaka maç başlarken PES yine aynı girişi kullandı ve yine bu konuda sınıfta kalmayıda başardı. FIFA giriş ekranlarındaki üstünlüğünü koruyor...

FIFA BASKIYA DEVAM EDİYOR 2 - 0
KONAMI yetkililerine sormak istiyorum acaba yazıları okuyamıyorlarmı bu ne kadar büyük bir yazı tipidir. İnsanın Resmen gözünü alıyor. FIFA yine hoş bir yazı tipi kullanmış off off PES burdada kaldın sınıfta...

FIFA KOPTU GİDİYOR 3 - 0
Biri FIFA'yı durdursun serbest vuruşlardaki gerçekçilik açısından PES bir kere daha kaldı sınıfta Petr Cech Altındaki bir çimenlere bakın birde C.Ronaldo altındaki yerçekimini kim emdi kardeşim =D geri verin çabuk ! Kısaca PES grafiklerdende sınıfta kaldı.
FIFA'DAN BİR GOL DAHA 4 - 0
Galiba bu gol farkının sebebini buldum KALECİLER !!!! KONAMI hiçmi maç izlemiyor ne o kalecilerin hali içeri veya dışarı çok top sektiriyor. FIFA yine olağan üstü programlamış gol atmak zor bir kere...
Son Düdük ve 4 - 0 ile FIFA yılın tur atlayanı ...
Şimdide ufak notlar...
FIFA 2009
FIFA uzun aradan sonra bana gerçekten hoş bir tat verdi. Menülerdeki seçim zorluğu gerçekten kötü ama oyun bambaşka gerçek maç hissi veriyor. Gerçekten FIFA bomba gibi geldi. Grafikler harika çimenler gerçekçi oyuncu fizikleride olağan üstü... Oynanabilirlik değişmedi diyen çok kesinlikle katılmıyorum artık maçlar daha akıcı ve seri oyuncu geçmek çok zor düşüşler bir harika ara videolar tam not topun hareketide güzel. FIFA 09 Tam versiyonunu oynayanlar topun hava şartlarına göre gidişinde değişikliği görebilecekler. Kaleci fiziği olağanüstü zaten serbest vuruşlar kasıyor. Online oynama konusunda zaten çok büyük yol katetmiş durumdalar.FIFA 09 gerçekten rakipsiz görünüyor bu yıl...
PES 2009
Bu yazıya maalesef üzülerek başlıyorum çünkü bir Konamı fan olarak bitirdi bu yıl =( Menüler görselliği zaten yıkıyor. ama kullanım kolaylığı tam notu yine aldı. Girişler aynı efektler aynı düşüşler aynı off PES yinemi aynı grafiklerde üstün bir gelişme yok. Adam geçmek tam bir saçmalık santradan golmu olur =( çimenler yine eksilerde oynanabilirlik zaten klasik Konamı akıcı ve hoş. Top tam bir saçmalık pinpon topumusun be mübarek zıp zıp gibi boink boink ses efekti verseler çok güzel bounce olur =D. Gelelim beni çıldırtan noktaya mahalledeki manav bile bu kadar karpuz sektirmez. Pardon top diyecektim. Üstüne gelen topu sektiriyor. Yine içeri almalar devam kornerlerden mutlak goller kaleciler yine eksilerde. O göstergeler ne öyle gözümü alıyor resmen onlarada benden bir eksi not çıktı. Hakem zaten bilgisayar katili yapar gole giderken zart diye maçmı bitirilir. Online sorunuda tam gaz devam edicektir. Kısaca bu yıl PES sınıfta kaldı.
Anlatılıcak daha çok nokta var sizlerdende birşeyler dinleyelim. Şimdi Lütfen yorum yaparken elinizi vicdanınıza koyun( Cem Yılmaz yerini gösterdi =D )