Defansımızdaki 3 oyuncu da uzun boylu vücutlu oyuncular olduğu için bu tip adam kaçırmaları normal karşıladım. Eğer ki bir hızlı defansımız olsaydı durum daha farklı olurdu. Özellikle yediğimiz 3. golde bunu açıkça gördük. Geriden top çıkarmakta halen çok büyük eksiğimiz var, Ayhan'ın bu alanda kendini acilen geliştirmesi gerek yoksa daha çok top kaybederiz, ve bu kaybettiğimiz toplar pahalıya mal olabilir. Forvetlerimizin de bitirici vuruşları daha etkili yapması gerek, bu maç çok pozisyon bulduk da kazanabildik ancak her maç bu kadar pozisyon bulup da gol kaçırma lüksümüz olmayabilir.
Genel olarak Galatasaray daha sezona tam hazır bir görüntü çizmiyor. Oyuncular bireysel olarak çabalıyor ancak takımda bir bütünlük sağlanabilmiş değil, kısa bir sürede bu sorunu da aşarsak durdurulmaz bir takım görmemiz zor olmaz.
Skibbe'nin gerek medyadan gerekse taraftarlardan gelen eleştirileri göz önünde bulundurması gerek, halen oyuncularımızı ve takımımızı tanıdığını düşünmüyorum; zira yaptığı değişiklikler oyunu değiştirmeye yönelik olmuyor. Örneğin Nonda'yı çıkarıp Aydın'ı aldıktan sonra Serkan'ı çıkarıp oyuna tekrardan bir forvet (Yaser) sokmasını aklım almıyor. Bu konuda Ümit Davala'ya güveniyorum; umarım gerekli bilgileri bir an önce verir Skibbe'ye; daha fazla yüreğimiz ağzımıza gelmez.
Henüz takım olmayı sağlayamadığımız için oyuncuları tek tek incelemenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim, bu nedenle küçük çaplı bir değerlendirme yaptım.
De Sanctis kalede güven veriyor, hiçbir topa atlamaktan çekinmiyor, kaleci konusunda sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor.
Servet, defansta rakip oyuncuları çok yıprattı üstüne düşeni yaptı ama çok sık hücumda gördüm, zaman zaman topla beraber ortasahayı geçti, yapmaması gerek bunları.
Meira ve Emre Aşık üzerlerine düşeni yapmaya çalıştı, Çok gözle görülür bir hataları ya da çok büyük yararları olmadı. Olması gerekeni yaptılar.
Volkan Yaman, ileriye çıkışlar yapmaya çalıştı taktik gereği ama çok da başarılı olamadı kanımca ofansif anlamda.
Serkan Kurtuluş, ilk ciddi maçı olmasına rağmen oldukça başarılıydı, toptan kaçmadı hiçbir zaman; sürekli koşular yaptı sağ alanda ancak şimdilik tek zaafı orta açma olarak görünüyor. Onu da geliştirirse çok büyük futbolcu olacak.
Ayhan, neredeyse hiçbir şey yapmadı. Sadece gezindi ortalarda, kendini toparlaması gerek acilen.
Lincoln, yapısı gereği mücadelelerden uzak kalmayı tercih ediyor, bu maç Ayhan'ın yapması gerekenleri yaptı bu anlamda çok başarılı gördüm, zaman zaman ortasahanın gerisinde top dağıtma görevini üstlendi. Kumaşının iyi olduğu çok açık ancak bunu biraz daha sahadaki oyununa yansıtması gerek.
Kewell, söylenecek pek de bir şey yok, pres yapıyor, koşuyor, gol atıyor; üzerine düşenleri fazlasıyla yerine getiriyor. Kendinden çok söz ettirecek ve isminin kalitesini bir kez daha gösterecek.
Baroš, 2 gol attı ancak attığı gollerden çok, kendine pozisyon yaratmadaki becerisi takdiri hak ediyor. Biraz daha zaman geçsin o da isminin kalitesini ortaya koyacaktır.
Nonda, biraz etkisiz kaldı bu maç, yine pozisyon bulmaya çalıştı ancak daha fazlasını yapabilir; kötü oynamadı ama daha iyisini beklerdim ondan.
Aydın, oyuna girdikten sonra belki de kendini gerçekten ispatlayabilecek imkanlar buldu ama bunları cömertçe harcadı, yaptığı ortalar da hedefi bulmadı; vasat bir oyun sergiledi.
Yaser, koştu, kendine alan bulmaya çalıştı fakat istediği gibi oynayamadı. Biraz daha tecrübe kazanması gerek önemli maçlar için.