İNCELEMELERİM ( exp. vers)
Benim fifa 09 ile ilgili bu sene çok umutlarım vardı ve iyi bir fifa oyunu özlemi ve beklentisi içindeydim fakat:
demoyu indirdim, kurdum, oynadım ve sildim. inanın bu yaptıklarım çok kısa süre içinde gerçekleşti. Bu sene fifa ile ilgili çok iddalıydı EA. Fakat görüdüm ki ne next gen grafik sözünü tutmuşlar nede oynanabilirliği pesin yanına yaklaştırabilmişler. Tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadım ve iyiki pes diye bir oyun var dedim içimden. Fifacılar bana kızabilir ama ilk izlenimlerim:
1) Oyundaki top sanki normalden büyük gibi ve top fiziği inanılmaz kötü. (balon gibi gidiyor)
2) oyuncular büyük, saha küçük gibi. biraz daha sahayı küçültselermiş basketbol sahasından farkı kalmayacakmış.
3) rakip kaleye yakın yerden serbest vuruşlarda hep 90 a takıyor topu ne hikmetse.
4) ben oyunu değil oyun beni kontrol ediyor sanki (istediğim adama ara pası atmıyor , kafasına göre takılıyor.)
5) menüler çok karışık olmuş.
6) sinamatik gösterimler açı kaybederek oynatıyor tekrarları
7)oyuncuların yapay zekası altlarda geziyor. Topu takipte saçmalayıp yön değiştirebiliyorlar.
8) ani dönüşler hiç mi hiç olmamış, oyuncuyu cursor hareketleriyle yönetmek zorlaşmış ama bu zorlaştırmayı kontrolü kısarak yapmaya çalışmışlar ve buda oyunun kimyasını bozmuş açıkcası.
tek beğendiğim yanı be a pro fena olmamış. açıyı iyi yakalamışlar ama busene fifa yine olmamış.
Hep bu sene için EA acaba 99 efsanesini geri getirebilecekmi diye düşünüp durmuştum fakat hayal kırıklığı yaşıyorum. en azından PC de oynanmaz bu oyun.
Bu senenin en talihsiz açıklaması ise yine EA dan geldi: PC ye next gen yapmamalarının sebebi "PC kullanıcılarının %1 ' inin ancak oynayabilir olmasından dolayıymışmış" Bu söze kargalar bile güler. Son iki senede üretilen tüm PC ler konsolları ikiye katlar. senin oyunun nasıl birşey ki "crysis" ten bile çok kasıyor PC' yi. ( hatırlarsınız crysis in yapımcısı cevat yerli oyunu konsollara çıkarmamalarının sebebinin konsolların bu oyunu kaldıramayacak durumda olduğundan bahsetmişti) sanki PC teknolojisi gelişmiyor???? Asıl konsol teknolojisi yerinde sayan bir teknoloji.???
bu talihsiz açıklamadan dolayıda ayrıca EA yı kınıyorum.