Arkadaşlar ben hem bir Fifacı hemde PESci olarak size söylebilicem bir kaç şey var ama PES den bahsetmicem çünkü simulasyon'a (gerçekcilik) giriyor .. Fifa ise Arcade (eğlence)sınıfına girmektedir.Daha şimdi bira kaç maç yaptıktan sonra şiddetle Current-Gen ve Fifa 08 den çok az fark olduğunu belirtmem gerekir.
Oynanabirlik neredeyse hiç değişmemiş sadece Göz Boyamak ve daha iyi gösterebilmek için Blur yapılmış modelleme daha gerçekci yansıtılmış vs.Bakınız hakem'e foul ya da taç verdiği zaman hiç bir şekilde el kol hareketi yapmıyor çok ilginçtir ki bu senelerdir böyle aynı şekilde yan hakemler ve bayrakları bayraklar hala odun gibi.
Gelelim kalecilere ... Evet kaleciler az çok daha iyi daha gerçekci ancak 1 on 1 durumlarda kaleci gerçekci davranmıyor. Rakip ise hem güçsüz kalıyor bir çok maçta 3 ve 3 üstü goller attım.Zorlamıyor beni.Saha ve Stadyum'a gelince ..
Stadyumlar güzel çimler de ancak çimler sadece replaylerde ve kaleci atışlarında öyle güzel görünüyor yoksa oynarken sadece renk açılmış onun farkı var.Seyirciler odun gibi değil ama bir o kadar da gerçeksiz hareket ediyor.
Oyun replaylerde çok güzel ya da ara animasyonlarda.Formalar gayet hoş olmuş ama sallanma efekti olsa çok daha iyi olurmuş.
Anlayacağınız gibi oyun eski oyun ama sadece görsellik var oyunda ;) fark yok denecek kadar az değişiklik var.Benden 10 üzeri 5,5 bir not alır :)