Yeni hareketlerin felan eklendiği söyleniyor ama ben çözemedim kontrolleri.Ayrıca Q+W kombinasyonunu da yapamıyorum.Bunun dışında W A S D vs eski serilerdeki gibi kontrolleri kendime göre ayarladım sorunsuzca.
Oyun gerçekten çağ atlamış fakat sadece grafiksel açıdan.Formalardaki canlılık çok güzel, seyirciler her zamanki gibi mükemmel.Yüzler ve özellikle beğendiğim husus, tüm detayları açtğımızda çimlerin modellemesi mükemmel olmuş.Tıpkı hep videosunu izlediğimiz konsol versiyonlardaki çimler gibi olmuş.3D glass, shader kalitesi ve diğer birkaç yeni ayar, gerçekten mükemmel yenilikler.Bunları kapattığımızda eski serilerden birini oynuyormuşuz gibi oluyor.Tüm detaylar açıldığında Next-Gen yeniliğinin farkına varabiliyoruz.
Malesef canımın sıkıldığı mesele oynanış hala aynı.09den çok umutluydum ama boşa umutlanmışım diyebilirim.
Konsoldaki gameplay videolarını izliyorum inanılmaz.Konsoldaki oynanışın yarısı olsa süper olur buna eminim ama yok işte.Hakem, gol sevinçleri, serbest vuruşlar, top sürme, koşu stilleri, yapılan ortaların tutarızlığı(ki kanımca en önemli husus), bu ortalara yapılan garip vuruşlar,....07den beri aynı.Oyuncular çok ağır, kolay top kaptırılıyor.Hala akıcılık yok oyunda, oyuncular hiç efektif değil.Avantaj kuralı 07den beri aynı, çok abartılı.07den beri arapas-koşu yoluna atılan paslar zayıf.Zaman zaman oyuncu boş alanlara kaçıyor ve güzel de gidebiliyor tabi.
Oynanışın da çağ atlaması gerekiyor kanımca.Tam sürümünde oynanış vb açısından farklılık olur mu bilemem ama ki sanmıyorum olacağını yine benim için tam bir hayal kırıklığı diyebilirim.2002de hatta daha yekın zamana bakarsak 2005te aldığım tattan eser yok sonraki serilerde.Oynanışı neden bu kadar bitiriyorlar anlamıyorum.