ermenistan kaç gol yemiş ne yapmış beni ilgilendirmez.ermenistan maçında berbattık resmen.rakibe pozisyon vermedik diyoruz, yahu sen avrupa 3.'süsün.ermenistana pozisyon vermeyincemi rakibe pozisyon vermedik diyorsun.ermenistan elemelerde kaç gol yemişse yemiş.yunanistanda euro 04'u kaldırırken kaç yol yediğini herkez biliyor.fakat gittik kendi evlerinde 4 tane attık onlarada.bu tür maçlarda çok dğeişik skorlar olabiliyor.tarihte örnekleri çok.hatta geçenlerde izlediğim bir belgeselde doğu almanya ile batı almanya dünya kupası gruplarında karşı karşıya geliyolar.herkez batı almanya 2-3 farklı skorlarla kazanır derken maçta doğu almanya rakibini sahasına hapsedip maçı 1-0 alıyor.bu tür maçlarda futboldan fazlası var.
fatih terim takımın hakkını veremiyor.belçika maçında açıkçası okadar kötü oynamadık yani hiç değilse bi pozisyon kurgusu içine girme çabamız vardı.ama yinede yeterli olmadı.biz bir manchester dğeilizki kanatlardan içeriye katetmeye çalışıyoruz.2002 dünya kupasını hatırlarsanız klasik 4-4-2 sistemiyle her maçımızı "zevk ala ala" , "güzel oyunla" kazanmıştık.brezilya tarihinin en iyi kadrolarından biriyle başabaş mücadele ettik.diğer rakiplerede zaten kök söktürmüştük.ama bi euro 08'e bakıyosun, tamam 3. oldun ama; portekizle oynuyosun, rakip pozisyon rekoru kırıyor kendi sahamızdan çıkamıyoruz.çek cumhuriyetiyle oynuyosun, oyunun 75 dakikasında hiçbir varlık göstermiyosun.isviçreyle oynuyosun, ahlar uhlarla maçı kazanıyosun.hırvatistan maçını söylememe gerek yok zaten.ortada idi ama nasıl kazandığımızı gördük.
eğer terim bi revizyon yapıyorsa kadroda uygulasın bunu.kafasında ugulamasın.kim der bana şurda milli takımın oynadığı her oyundan zevk alıyorum.
neyse yahu.uzar gider bu.
***bu arada topuz olayına gelirsek "imkanınız varsa" tekrar maçı izleyin ve topuzu takip edin.kullandığı toplara bakın bir tanesi olumlumu diye.bunu söylerim sadece.ha hala iyi diyosanız bilemem ben kötü gördüm, kötü söyledim***