Orjinal Mesajı Yazan: 03Gs1905
Skibbe tam benim kafamdaki hamleyi yaptı Karan-Baros değişikliği ile,ayrıca habip'e katılıyorum ve ekliyorum sen hakikaten futbol bilginde eksikliğin var.Kewell'le Arda'nın nereye atacağını nereden bilecekmiş? ba ba ba!Kewell'le iki sene aynı takımda top oynadı bu adam.Nereye atacağını o bilemeyecek de ben mi bileceğim.Ayrıca girdiği süre zarfında fena da işler yapmadı adam.
Galatasaray gol atamıyorsa sorun forvetlerinden kaynaklanmıyor.Topal-Linderoth-Ayhan kim oynuyorsa o orta ikilide birinin biraz daha ofansif yükü üzerine alması gerekiyor.Topal ve Linderoth biraz daha düz amiyane tabirle hamal oyuncular.Ayhan bu pozisyonda ikilinin öbür teki olarak oynadığı düşünülürse ve ayrıca G.Antep'te oynarken AMF pozisyonunda oynadığı ayrıca Sivas maçında bu mevkide denenip sırıtmadığı tescilli olduğuna göre savunmanın arasına gömülmek yerine biraz daha kendisine güvenip ileri doğru hamlelerde bulunması gerekli diye düşünüyorum.Topal geriden top çıkarma konusunda yeterince yetenekli zaten.
Ayrıca neden bas bas Morgan De Santics oynasın dediğimiz Olembe'nin şutundan sonra net anlaşılmıştır umarım.
Hakem çoğu pozisyonda ağır kaldı ve takdir haklarını biraz fazlaca Kayseri lehine kullandı.Mehmet Topuz'un Meira'ya eliyle yüzüne müdhalesine sarı kart verilebilirdi.Arda'nın ceza alanında düşürüldüğü bir pozisyonda da muallak içinde kaldım.Penaltı olup olmadığı konusunda emin de değilim..
Değindiğin noktaları ben de tek tek kendi gözümle değerlendireyim.
Öncelikle Kayserispor gibi ligin en güçlü takımlarından birine karşı deplasmanda oynuyoruz. Kazanmaktan öte kaybetmemek için oynamamız çok normal. Zira kazanma amacıyla gidilen deplasmanlardan puansız dönülen maçları aklıma getirince Kayseri deplasmanında 1 puana razı olmak abes olmasa gerek.
Karan-Baros değişikliği oyuna etki edecek bir değişiklik değil, sadece Baros'u direk ilk 11 oynatmamak için bir ısınma hareketi olarak görüyorum. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki maç Baros ilk 11 başlayacak, Nonda iyileşmezse. Ümit Karan'ın veya Baros'un oynaması pek fark etmezdi bu maç. Ancak söylediğin gibi Kewell ile Baros beraber oynadıkları dönemde Şampiyonlar Ligi'ni almış oyuncular, birbirlerini de iyi tanıyorlar. Niye Baros'u soktun gibisinden bir sitem yersiz olur. Eğer oyunu üstün götürüyor olsak Baros'u sokarken Ümit'i değil başkasını çıkarıp çift forvete dönebilirdik ancak Kayserispor çok iyi savunma yaptı; ortada bir maçtı. Çift forvete dönüp risk almaya değmezdi, doğru olanı yaptı Skibbe bence.
Defanstan ofansif oyuncularımıza top aktarma açısından Ayhan'a çok büyük görev düşüyor. Bunu yerine getirebilecek kapasitede olduğunu defalarca gösterdi ancak çok değişken bir form grafiği var. Bir iyi bir kötü oynamasındansa ortalama seviyede ama düzenli bir grafik yakalasa, kullandığımız sistemdeki en önemli oyuncu olacak Ayhan. Bu form grafiği dediğin gibi kendine güvensizlik yaratıyor hücuma destek vermesini biraz kısıtlıyor. Mehmet Topal bu konudaki eksikliği gidermeye yönelik top oynuyor görünümünde. Sağ bekteki sakatlar iyileşince Linderoth'u asıl mevkisine oturtur, Mehmet Topal'a biraz daha ileri çıkma imkanı tanıyabiliriz belki. Tersi de gerçekleşebilir, yani ileriye bindirmeleri Tobbe de gerçekleştirebilir; gerçi sağ bek mevkisinde de sırıtmadı Tobbe ya neyse:).
De Sanctis nihayet hazır olmuş da oynarken görebildik; çok da güzel gördük. Güvenimi boşa çıkarmayacak gibi bir görüntü çizdi.
Hakem öyle aman aman bir etki gösterecek bir karar vermedi ancak Kayseri lehine kullandığı doğru takdir haklarını da öyle kafaya takılcak bir durum değil. Öte yandan Arda'nın pozisyonu benim görüşüme göre penaltı, oyuncu kontrolsüz bir şekilde topla alakasız olarak Arda'ya sert bir şekilde yükleniyor. Vermedi, hak veriyorum. Televizyonda birkaç açıdan gösterdi, bir açıdan sıradan bir omuz müdahalesi gibi görünürken başka bir açıdan kontrolsüz hareket olduğu açıkça anlaşılabiliyor.
Kayserispor'un kazanacağını düşünüyordum maçtan önce, 1 puan için sevinçliyim.