25 Haziran 2008...Fenerbahçe'ye tarihinin en büyük Avrupa başarılarını kazandıran Zico,kaçan şampiyonluk üzerine takımdan apar topar gönderilmiş..Taraftarın içi huzursuz. Medyada İspanya'yı çeyrek finale çıkaran Aragones'in ismi geçiyor ancak taraftar bu teknik adama yaşı nedeniyle şüpheyle bakıyor..Ancak Aziz Yıldırım ve kurmayları tecrübeli teknik adamı takımın başına getirmeye kararlı. Aragones'in menajerleriyle geçen görüşmeler olumlu ve nihayetinde teknik adamla 2 yıllık ön protokol imzalanıyor. Transfer resmi siteden taraftara duyuruluyor,'Dede'ye şüpheyle bakan taraftar İspanya'nın güzel futbolu ve medyanın Aragones'e olumlu eleştirilerinden sonra yumuşuyor ve geleceğe tekrar iyimser bakmaya başlıyor. Ancak...
Aragones’ten şok açıklama: “Kimseyle Anlaşmadım,Valencia'dan Ciddi Bir Teklif Aldım”

İspanya teknik direktörü Luis Aragones, Fenerbahçe Kulübünün kendisiyle 2 yıllığına anlaştığını duyurmasına şaşırdığını ve gelişmeleri hayretle izlediğini söyledi.
69 yaşındaki tecrübeli hoca Rusya maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, “Çıkan haberleri anlamıyorum çünkü kimse ile bir anlaşmam olmadı. Valencia başta olmak üzere birçok klüpten teklif aldım,yurtdışı benim için zor,İspanya'da kalmak istiyorum” dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün resmi sitesinden Luis Aragones ile 2 yıllığına anlaşıldığını duyurmuştu.
Euro 2008′den sonra İspanya’yı bırakacağını daha önce açıklayan Luis Aragones’e İspanya Futbol Federasyonu’nun sürpriz bir teklif yapma hazırlığında olduğu da İspanyol medyasında çıkan haberlerden. İspanya’nın turnuvada başarılı olması halinde İspanya Federasyonu’nun, Aragones’e yeni bir teklif sunacağı söylentiler arasında.
Kötü bir sezon geçiren Valencia'nın da tecrübeli teknik adama 2 yıllık bir teklif götürdüğü ve Aragones'in bu teklife çok sıcak baktığı bildiriliyor.
Basın toplantısında ‘Bu haberlerin takımı etkileyip etkilemeyeceği’ yönünde sorulan bir soruya ise Aragones, “Bu tür haberlerin oyuncuları etkileyeceğini düşünmüyorum. Sonuç olarak bu bir haber. Bazen haberler doğru çıkar, bazen de yanlış” diye konuştu.
69 yaşındaki hoca, İspanya Futbol Federasyonu’nun kendisine yeni bir kontrat önereceği konusunda da, “Kesinlikle böyle bir teklif almadım. Daha önce karar alınmıştı. Turnuvadan sonra görevimi bırakacağım” diye sözlerini tamamladı.
Aragones'in bu açıklaması sonucu teknik adamla 2 yıl anlaştığını açıklayan Fenerbahçe cephesinden nasıl bir yanıt geleceği merak konusu...
Aragones'in bu açıklamasına Aziz Yıldırım çok sert tepki veriyor ve yönetim kuruluyla çok büyük bir gizlilik içinde gerçekleşen o toplantı yapılıyor. Toplantıya Aziz Yıldırım şu sözlerle başlıyor; 'Bu iş bitmiştir,bu adamla bir işimiz kalmadı'
'Bu kadar pişkinlik,bu kadar terbiyesizlik görmedim ben. Hem adamla anlaşıyoruz,hem de çıkmış basının karşısına hala Valencia diyor. Böyle rezillik görmedim ben. Hemen menajerleriyle temasa geçilsin,neyse ki ön sözleşme yaptık,para taahütü verilmedi. Gönül rahatlığıyla iptal ettirebiliriz sözleşmeyi. Nihat,yarın hemen yeni teknik direktör arayışına giriyoruz,klübe yakışır birini getireceğiz..