Orjinal Mesajı Yazan: Roman PavLyuchenko
Bir solukta 16 sayfayıda okudum.Okuduğum en iyi kariyer hikayesi diyebilirim.Getafe işine de geLince Cl almadan Braga yı bırakırsan vefasızlık olur çünkü hiç bir kariyerin yokken seni takımın başına getirmiş adamLar.Cl alana Kadar bırakma braga yı ;)
Sağolasın arkadaşım.Ama bu forumda benden çok daha heyecanlı ve çok çok daha uzun sürmüş efsane kariyerler var..Cemil Abinin,tommy89'un,Ozan'ın ve FifaMen in içinde bulunduğu ve daha sonra çok kişinin dahil olduğu TSL kariyeri..Ben de belki de iyi bir yolda ilerliyorum ancak,henüz "en iyi kariyer hikayesi sahibi" sıfatını haketmiyorum ..Yorumun için teşekkürler..;)
Yorum yapan herkese çok teşekkürler..Kararımı açıkladığım mesaj budur buyrun..:)
Murat Kosova'nın ,Tolga Kızılçay ile görüşmesi ve açıklamalar basında geniş yankı bulmuştu.Başarılı teknik adamın İspanya yolunu tutup tutmayacağı en çok merak edilen soruydu.Tolga Kızılçay evine gitti.Çocuklarının somurtkan surat ifadelerini,"tamam yarın Lunapark!a gidecez." diye değiştirmeyi başardı.Ancak karısının sinirli ifadesini değiştirmek kolay olmayacaktı.En kısa ama en etkili yola başvurdu.Limitsiz kredi kartını karısına doğru uzattı.Karısı da gayet pişkin bir ifadeyle "beni akşam yemeğine beklemeyin " diyerek kartı kocasının elinden aldı.Artık ailede sular durulmuştu.Ama basın tabi ki bir açıklama bekliyordu.Kızılçay'ın yeniden açık konuma getirilmiş telefonu susmak bilmiyordu.En sonunda Tolga Hoca,basına yer ve zamanı söyledi..29 Haziran 2009 Kardeşler Oteli Toplantı Salonu Saat 13:30...
Tolga Kızılçay'ın hali gayet sakindir..Gelir ve sandalyesine oturur..
-Değerli basın mensupları öncelikle hoşgeldiniz.Haftalardır şahsımla ilgili kamuoyuna mal olan haberler ile ilgili burada toplandık..
Bir basın mensubu:
-Hele şükür hocam!
-Değil mi sizi de beklettim böyle..
-Evet valla ya meraktan geberdik...
-(tek kaşını kaldırarak hafiften gergin bir ses tonuyla) Doğrudur kim bilir neler geldi aklınıza..
-Sormayın hocam,herhalde derdine dayanamayıp kendini dağlara taşlara vurdu dedik..ehehehe...
-(yine kaş havada ama yanağının tek tarafıyla sırıtarak)Güzelmiş..İyi bakalım ...Beyler şu münasebetsiz arkadaşı dışarı alabilirmiyiz?
-Ama hocam nası yani,buna hakkınız yok..
-(Bağırarak..) Çık dışarı!!!!
Ortalık süt limandır..Tolga Hoca devam eder......
-Bizzat Getafe başkanı Angel Torres tarafından Getafe teknik direktörlüğü için aday gösterilmiş ve resmi teklifi almış durumdayım..Bu teklifi ince eleyip sık dokuduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.Benim için zor bir karar oldu.Ancak henüz 36 yaşındayım ve eğer bazı tecrübeleri bu yaşlarımda yaşayabilirsem ileriki yıllara daha yetenekli ve daha vizyon sahibi bir Tolga Kızılçay olarak teknik direktörlük hayatıma devam edeceğimi düşünüyorum.Bu kararı vermemdeki en önemli etmen bu oldu.Evet,anlaşılacağı gibi sayın başkan Angel Torres'i arayıp resmi imza için yarın İspanya'da olmak istediğimi belirttim.Artık müstakbel Getafe menajeriyim ve yeni görevimin öncelikle kendime,sonra Türk futboluna daha sonra da Getafe'ye hayırlı olmasını diliyorum...
-Efendim...Braga'dan kopuş gerçekten zor oldu galiba.Bir kaç haftadır gözlemlerimiz bu yönde...Neden böyle bir süreç yaşadınız??
-Braga'daki dostluk,inanç,sevgi-saygı çok çok ileri düzeydeydi.Takım da belli bir yere ulaşmıştı.Bu noktaya gelmesine emek gösterdiğim bir takımı bırakmak tabi ki kolay bir karar değil.Daha da devam edebilirdim tabi ki.Ama kendimi Portekiz'e hapsolmuş gibi hissedebilirdim ve bu ligden kafamı kaldıramayınca Avrupa kupalarında başarı zor gelebilir düşüncesine girdim.Hiç birimiz burada Portekiz ve İspanya liglerinin kalitesini tartışmayız herhalde...İşimin zor olduğunu biliyorum..La Liga dünyanın en çetin liglerinden,ama dediğim gibi hiç bir şeyi yaşayamadan bilemeyiz..Ben bu yola çıktıysam her şeyi de göze aldım...
-Getafe'yi seçmenizdeki temel neden nedir hocam?
-Üstte de belirttiğim gibi ilk amacım kendimi geliştirmek.Ama her şeye hazırlıklıyım her şey olabilir.Fatih Terim Milan'a gitmiş ve yarım sezon bile tutunamamıştı.İşim çok zor bunun farkındayım.Ama esas neden çok farklı ben de biliyorum La Liga'nın yolları taştan,ama SCN aldı bir kere aklımı baştan..(kahkaha atar.)
-??....:confused:
-Peki efendim..Bragalılara son kez söylemek istedğiniz bir şey var mı??
-Braga bir fenomendir her şeyden önce..Bunu yaşayamadan bilemezsiniz...Braga'nın konumu,sahip olduğu imkanlar,futbolcular,taraftarları,vs çok farklıdır yani..Bunu anlatamam..Buradan cefakar ve vefakar Braga taraftarına tekrar saygı-sevgi ve de alkışlarımı yolluyorum..Portekiz'e zamanın kısıtlı olması dolayısıyla uğrayamayacağım.Ama taraftarlar İspanya'ya bir çayımızı içmeye gelebilirler tabi ki.(güler)Onlara kapımız her zaman açık,onlar da kapılarını açık tutsunlar .belki bir gün yeniden.........
Tolga Kızılçay'ın gözleri dolmuştur.Basının da soru sormaya ne cesareti ne de isteği vardır.Burası sözün bittiği yerdir...
Ancak,,,,,
az önce Tolga Hoca'nın çıktığı kapıdan tekrar ayak sesleri gelir.Tolga Hoca mikrofona eğilir..
-Ya durun bir şey soracam size.....İspanya-Çek Cumhuriyeti arası uçakla kaç saat bilen var mı??
Herkes şaşkındır,durup dururken niye böyle bir soru sorduğunu anlayamazlar..
-Öyle bön bön bakmayın,inşallah Çek Cumhuriyeti'ni Dünya Kupası'na taşıyabilirim yav ,onu diyorum işte (gözlerinin içi gülmektedir..)

Getafe'nin hazırlık kampı ve transferler ,,yakında...